Читај ми!

У Зрењанину ће државни вртићи и суботом чувати децу

Зрењанин je први град у Србији где ће државни вртићи и суботом организовано збрињавати децу. Статистика показује да више од двадесет одсто младих брачних парова ради и викендом.

Брачни пар Доротеја и Александар Пиварски из Зрењанина убудуће ће петогодишњег сина Огњена и трогодишњу ћерку Невену доводити у вртић и суботом. Ово је помоћ младим запосленим брачним паровима и пилот пројекат републичког Министарства за бригу о породици и демографију и локалне самоуправе града Зрењанина. Тренутно је 200 породица заинтересовано за смештај деце у вртићу и суботом.

"Ја и супруга нисмо из овог града. Немамо родитеље, тачније деца бабе и деде, запослени смо, наравно викенди су радни у приватној фирми. Значи пуно", каже Александар Пиварски.

Сагласан је и Зрењанинац Марко Церовић.

"Рад викендом одузима и васпитачима додатно време од својих породица да чувају децу викендима, али родитељи који раде и немају ту могућност да им баке и деке изађу у сусрет и чувају децу, свакако је добра ствар", сматра Марко Церовић.

У три вртића у зрењанинским градским насељима Зелено поље и Багљаш суботом ће радити јаслена и обданишне групе. На овим пословима биће ангажовано 14 васпитача од укупно око 400 запослених.

Васпитачица Јабланка Станојевић каже да је то нешто што раде свакодневно: “Ми смо ту због деце, због једног доброг односа породице и деце, тачније да бисмо помогли породицама и збринули децу", истиче Јабланка.

Предшколска установа Зрењанин има 20 вртића у којима је збринуто више од 2.600 деце.

"Ми ћемо отворити наше вртиће. Пуно радно време, од 5.30 до 16.30. Дакле, драги родитељи – добродошли", поручује директор ове предшколске установе Жељко Цвијановић.

Додатни смештај деце суботом у зрењанинским вртићима неће бити додатни издатак за родитеље. Анализе показују да више од петине родитеља деце предшколског узраста ради викендом.

уторак, 28. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије