Горан из Чачка прави најбољи бурек

Чачак је град познат по печењу. Сада имају и најбољег бурегџију у Србији. Ту титулу понео је Горан Павловић који више од 30 година бурек припрема на традиционалан начин.

Откад се прочуло да се баш у овој бурегџиници у чачанском насељу Љубић прави најбољи бурек многи и викендом поране у куповину. Не маре и да сачекају како би пробали врућ специјалитет Горана Павловића. Има муштерија и из других градова.

“Чули смо да је овде најбољи и ово је једини разлог зашто смо кренули из Београда овамо - Да пробате бурек? - Да пробамо најбољи бурек у Србији”, каже Борис Прокић, из Београда.

“Питајући успут на неколико места сви су знали кога тражимо и сви су рекли да је бурек убедљиво најбољи”, каже Милош Стојковић из Београда.

Већ три деценије Горан Павловић рецепт за бурек не мења. Вешто ручно развија коре, месо је јунеће а тесто припрема дан раније.

“Нема тајне за добар бурек осим преданости послу, добро брашно, добар фил и танка кора, строго танка кора без окрајака и лепо сложен бурек”, објашњава Горан Павловић, бурегџија из Чачка.

Годинама на такмичењу Удружења Пекара Србије Горанов бурек је запажен, а на последњој Пекаријади проглашен је за најбољи у Србији.

“Било ко од тих 10 момака који су били у финалу да је победио да је било 10 пехара ја бих доделио сваком од њих по пехар. Сваки је био добар како је то жири , како су они то проценили да је мој најбољи стварно не знам , можда сам се мало више потрудио”, сматра Горан Павловић.

Како би брже услужио купце Горан је поручио и нове пећи. У послу му помажу супруга и син, а вредно раде шест дана у недељи. И купци из далека уверили су се у квалитет бурека.

субота, 13. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво