Читај ми!

Потребна помоћ да шестогодишњи Максим из Врања прохода

Шестогодишњи Максим Илић из Врања има церебралну парализу и потребна му је помоћ добрих и хуманих људи. После операције и третмана у нашој земљи, који су му делимично помогли, прегледан је и на клиници "Коч" у Турској. Препоручена му је операција која кошта 50.000 евра.

Максим расте. Пре годину дана оперисан је у Ћуприји, ишао је и на рехабилитацију у бању. За бољи психофизички развој, препоручено му је лечење у Турској.

"Доктори су констатовали да Максиму треба операција леве ноге, поново у Турској. Значи, враћамо се на месец дана, тако су нам рекли. Тамо ћемо боравити месец дана, али нам је потребно да прикупимо 50.000 евра и још неколико хиљада након тога", каже Јована Данев Илић, Максимова мајка.

Његов отац Тихомир је рекао да су им лекари рекли да ће после операције Максим моћи да стане на ноге.

"То ишчашење леве ноге доприноси да не може да хода. Ставили смо кутије у радње, и видећемо ту колико може да се скупи. То је мања сума ту, а нама је потребно доста за одлазак у Турску", наводи Тихомир.

Максим је рођен вакуумом, остао је без кисеоника, није проходао ни проговорио. Свакодневно са мајком ради вежбе.

"Вежбамо, радимо, идемо напред. Даје знаке, али још су му потребни сви третмани да се укључи, а после операције видећемо како ће бити даље. Хвала свима још једном који су досад били уз нас и који су нас подржавали, надамо се да ћемо успети, идемо само напред", каже мама Јована.

Породици Илић је потребна помоћ заједнице, Максим је корисник две фондације – Покрени живот и Буди хуман. Имају подршку и од удружења Хумано срце из Сурдулице.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије