Читај ми!

Врање: Олдтајмер професора Данила Петровића

Професор Данило Петровић из Врања поправља и вози олдтајмере. Власник је заставе 101 из 1976. године. Изнајмљује је за свадбе, вожњу матураната, чак и за снимање филмова.

Популарном стојадинком крстари друмовима, прешао је више стотина километара, сам је поправља и сређује. Данило Петровић из Врања ауто и љубав према олдтајмерима је наследио од оца и деде, власника од 1976.године.

"То је један стил живота, предивно је, предивно је видети овако нешто на путу и самим тим кад га возите ви се осећате специјалним због тога што их нема више на путевима”, истиче Данило Петровић, власник заставе 101 из Врања.

Данилов ауто издржава све изазове, а јединствен је и по боји.

"Ово је боја намењена за извоз. У то време је и моја нана видела њега и заљубила се у ту боју, рекла је: Ја желим таквог Стојадина. Самим тим што је специјалан, што је доживео толике године до дана данашњег, ауто је од првог дана био специјалан због своје боје", додаје Данило.

У њему се возе и младенци, и матуранти, а Данило га изнајмљује и за потребе снимања филмова. Овај ауто је већ неколико година најлепша Застава у Србији."

"Овај ауто нема цену, јер велику цену има у мом срцу и то је нешто што се не продаје. Ипак је то три генерације у нашој породици, сада ево ухватили смо и четврту генерацију, тако да ће ауто да иде с колена, на колено", закључује Данило.

Својим стојадином је пропутовао Србију и земље у окружењу. Возио је рели у Румунији, Грчој и Паризу, жеља му је да се одвезе и у Истамбул. Успомене са путовања и из детињства чува у албуму.

понедељак, 11. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу