Читај ми!

Ужице: Помоћ за Луку

Тринаестогодишњи Лука Босиљчић из Ужица болује од најтежег облика леукемије, коме су за даље лечење хитно потребне матичне ћелије. Његови другови из одељења позивају све здраве особе између 18 и 45 година да дају узорак крви за упис у регистар давалаца матичних ћелија јер још није пронађен подударни давалац.

Његови другови не губе наду да ће се што пре пронаћи донор матичних ћелија за Луку, да им се врати у школску клупу, на баскет и да се заједно спремају наредне године за малу матуру.

Лукине другарице и другови из седмог-5, ужичке ОШ „Душан Јерковић" истичу:

“Наш друг Лука Босиљчић болује од најтежег облика леукемије. Лука се храбро бори, али му је потребна и ваша помоћ. Молимо вас да одвојите мало вашег времена јер можда баш ви будете Лукин спасилац, можда баш ваша крв буде извор новог живота за Луку”.

“Док сви чекамо да одемо на море, да купимо нове патике, да одемо с друштвом на баскет, неко само чека вест да му је живот спашен! Дечак из нашег града, из наше државе, мој друг Лука тражи 15 минута вашег времена, који му могу спасити живот”.

“Чекамо те, буди храбар као што јеси и видимо се ускоро!”

Међу више од две хиљаде давалаца до сада, није пронађен подударан са Лукиним матичним ћелијама, али Лукини другари верују да ће се наћи прави, јер лек је међу нама.

“Потребно је дати узорак крви за упис у регистар давалаца матичних ћелија; на тај начин постајемо потенцијални донор или баш прави адекватан пар за Лукину трансплантацију матичних ћелија. Овај једноставан чин има моћ да Луки спаси живот и врати наду његовој породици“, наглашава Мирјана Максимовић, директорка ОШ „Душан Јерковић" из Ужица.

У Ужицу ће, у сарадњи са Леуком, бити организована акција добровољног давања крви 14. јуна, а позив је отворен за све хумане људе, старости од 18 до 45 година, широм Србије, који узорак крви могу дати у најближој трансфузији за нови живот тринаестогодишњег Луке Босиљчића.

На крају, другари му углас поручују: „Лука, волимо те!“

петак, 08. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу