Хиљаду плесача у Бојнику на међународном фестивалу

Бојник, престоница трубе југа Србије, угостио је на „Денс фестивалу" плесаче из региона, који су у прелепој атмосфери преносили позитивну енергију великом броју гледалаца, који је дошли да их подрже. Организатор - Лесковачки клуб „Степ бај степ" изнедрио је више првака света у категорији плесних парова.

Став, грациозност, ритам, костим. Плес и музика која оплемењују. Зато је Бојник раширених руку и отвореног срца дочекао 1.000 плесача из региона на „Денс фестивалу” који је организовао лесковачки плесни клуб „Степ бај степ”. Конкуренција велика, а до добрих резултата и савршене усклађености потребно је много вежбања.

„Ја плешем и у пару и са групом и тренинг имам сваки дан пет пута недељно”, каже Елена Максимовић, а Никола Младеновић додаје: „То је прво било чисто да пробам нешто необично али касније сам схватио да је то нешто што волим да радим.”

„Плес, у почетку била је рекреација али после неколико година једноставно је постао део мог живота”, каже Јана Николић.

Лесковац је пре две година изнедрио вицешампионе света у плесним паровима. Талената има на претек, а овакви фестивали неопходни су да би се одржао такмичарски ритам.

„Имамо око 900 такмичара из Србије, Бугарске, Босне преко 16 клубова, добра атмосфера целог дана”, кажеИвана Станковић Гирић.

Бојник је српска престоница трубе, а према броју гледалаца који су испунили халу током трајања фестивала ускоро треба очекивати и оснивање плесног клуба.

„Наша деца немају прилике да вежбају нема овде никаквих клубова плесних тако да ће ово позитивно утицати и подстаћи многе за тако нешто”, наводи Дејан Стојановић, заменик председника Општине Бојник.

У свемиру је све ритмично све плаше, записали су умни људи. Зато је плес толико магичан јер кад би се све могло објаснити речима не би имало смисла плесати.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи