Читај ми!

Поплаве однеле мост, дужи пут до Рашке

Мештани новопазарског села Пожежине током последњих поплава остали су без прилазног пута Ибарској магистрали. Забринути су за безбедност деце која свакодневно тим путем пешаче до превоза, али и чињенице да сада морају да путују више километара како би дошли до магистрале или ушли у њиве са друге стране реке Рашке.

Деца из породице Мутавџић живе надомак магистралног пута. Са друге стране реке Рашке. Међутим, превоз до школе за њих и школарце Пожежине обезбеђен је само старим путем Рашка - Нови Пазар.

Њиве се налазе са обе стране реке. Најближи мост је километрима далеко. Овај прилазни пут често је у функцији, јер је великом броју мештана из јужних делова новопазарске општине, ближе да се овде укључе на магистрални пут.

Током поплава у новембру, река је поткопала пут. Јануарске поплаве однеле су стотинак метара асфалта. Разлози због којих долази до оштећења су многобројни.

Надлежни мештане за сада упућују на коришћење Козаревачког моста. Санирали су оштећења изазвана поплавама по приоритетима.

Мујо Шаћировић из ЈП за уређење грађевинског земљишта Нови Пазар каже да ће асфалтни пут бити урађен на почетку грађевинске сезоне.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво