Тенисери из 22 земље на АТП турниру у Пироту

У Пироту се на теренима Спортског центра, одржава АТП тениски турнир, на коме учествују тенисери из 22 земље. Турнир ће трајати до недеље, када се играју финални мечеви.

Због изузетно добре организације, прошле године, када је у Пироту, први пут одржан АТП турнир, Пироћанцима је поверено да и ове године буду домаћини. Ранг такмичења је подигнут, као и наградни фонд који износи 25.000 долара.

"Леп је осећај бити овде, кад знаш да си освојио титулу прошле године. Дошао сам да одбраним титулу, свакако. Тежи је турнир, има доста добрих играча, даћу све од себе", каже Лука Павловић из Београда, а Димитрије Зубац, из Новог Сада сматра да конкуренција јача него прошле године: "Мислим да се чуло за туринир и дефинитивно је јача конкуренција по рангу. -Твоја очекивања? - Па, ево, квалификације сам прошао, надам се најбољем, да што даље догурам у главном турниру."

Од супервозора турнира похвале, а идеја организатора је и да се на најбољи начин промовише тенис и подстакну деца, да се баве овим спортом.

"Турнир је веома добро организован. У односу на прошлу годину, сада је већи наградни фонд, али и виши ниво за играче. Мечеви су интересантни и квалитетни, а Пирот је одличан домаћин", наводи Димитрис Азидис, супервизор турнира.

"Имамо такмичаре из преко двадесет земаља, са три континента и то су играчи који играју, већ веома озбиљан тенис. Играчи од 300. места, па нагоре", каже Жељко Тодоровић, организатор турнира.

Турнир се завршава у недељу, за када је планирано финале овогодишњег "Пирот опена".

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво