Пробни тестови за велике и мале матуранте

Основне и средње школе у Србији, након паузе због епидемије и ванредног стања, поново су отвориле врата за ученике. Према препорукама Министарства просвете, делимичним и ограниченим повратком у школу обухваћени су ђаци завршних разреда, мали и велики матуранти.

По унапред договореном распореду, осмаци су на смену преузимали комбиновани и пробни тест из српског језика који ће према упутствима разредних старешина решавати код куће, а вратити сутра, када у школи полажу пробни тест из математике. Проверу пред завршни испит који их очекује 17., 18. и 19.јуна.

За Павла Савића,ученика 8.разреда, овај тест подразумева већи степен одговорности. Његова вршњакиња Вишња Симић каже да је спремна и као одличну оцењује онлајн наставу. 

Јелена Ивановић, директорка ОШ "Нада Поповић" у Крушевцу указује на промену - не полаже се више у салама и холовима,већ у учионицама са деветоро ученика.Због великог броја ученика, у тој школи полагаће се у 18 учионица.

Шансу да одговарају за већу закључну оцену имаће и мали и велики матуранти.

Уз све мере безбедности, матурске испите први ће полагати гимназијалци, а до 12.јуна и матуранти средњих стручних школа, у нешто другачијим условима.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије