Крушевац добија Дино парк

У Крушевцу почиње изградња забавног Дино парка, за шта је Министарство туризма обезбедило 60 милиона динара. Пројекат у који ће градска управа уложити још 15 милиона динара, употпуниће туристичку понуду Расинског округа.

Богата прошлост, о којој сведоче остаци средњовковне престонице, бројни културно историјски споменици у околини, дарови природе као што су бање, планине, реке и на крају људи, чине Крушевац посебном и атрактивном туристичком дестинацијом, која у претходним периоду није довољно искоришћена. Последњих година ситуација се мења. Пуно тога је урађено пре свега на промоцији, што је резултирало повећањем броја гостију, ноћења и ванпансионске потрошње.

 

"Из тог разлога ми смо интензивно кренули на изградњу и унапређење туристичке инфраструктуре и свега онога што нам је недостајало тако да је овај забавни парк у ствари наставак бројних већ реализованих активности у нашем граду које су покренуте у претходном периоду", каже Сузана Милосављевић, директорка ТО Крушевац. И додаје: "Забавни парк Шаренград налазиће се на површини од 1,5 ха,  садржаће бројне елементе и садржаје за забаву, одмор, рекреацију, али наравно ту ће бити постављене и реплике диносаусуса".

И ту није крај када су у питању нови садржаји. До краја месеца на Јастрепцу биће отворен Авантура парк. Наставља се обнова бедема и кула Лазаревог града, бисте великана крушевачког глумишта красиће један од тргова, а Рибарска Бања већ са првим топлим данима отвориће капије Аква парка у оквиру новоозграђеног спортско рекреативног центра "Самар" .

Душан Шокорац, директор СБ Рибарска Бања каже да су садржајно превазишли постојеће смештајне капацитете и да је то оно на чему треба радити: "Из године у годину приметно је све више такозваних екстерних гостију, екстерних пацијената. Постоји потреба изградње нових смештајних капацитета, нових хотела."

Нови смештајни капацитети потребни су и у самом граду. Тај проблем решиће се завршетком радова на хотелу Рубин који се комплетно реновира и који ће ускоро примити нове госте. Са духом старе српске престонице, богатим наслеђем и новим садржајима Крушевац постаје незаобилазна дестинација на туристичкој мапи Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво