Млади фудбалери из Врања прикупљају помоћ за болесне и сиромашне

Школа фудбала „Престиж” у Врању постоји годину и по дана и најмасовнија је у Пчињском округу. До сада су постигли бројне успехе, освојили Мини-макси лигу и прва места на такмичењима у региону. Оно што их издваја од других је хуманост. Помажу болесним и угроженим суграђанима.

Вежбају моторику, уче технике фудбала. Сто тридесеторо деце од 5 до 12 година тренира три пута недељно по један сат у балон сали у Врању, без грејања.

„Тренирам отприлике годину дана играм десно крило и овде ми је баш забавно да тренирам”, каже Лука Митић, полазник школе фудбала, његов друг Матија Марковић истиче: „У првом тиму сам сад и овде сам много ствари научио, па ојачао сам шут.”

„Учимо децу тим правим стварима да касније могу да стекну та основна знања, да могу касније да се баве фудбалом”, објашњава тренер Милан Бојковић.

Млади фудбалери се и такмиче, нижу успехе, освајају награде у Србији и у земљама у окружењу.

„Мини макси лига ту смо освојили ја мислим две године прво место и идемо на разне трунире у Бугарској, Македонији”, наводи Хелена Тодоровић, полазник школе фудбала.

Међу првима су и када треба помоћи болесним и угроженим суграђанима. Пркупљају новац, играчке, гардеробу, организују акције.

„Срце ми је испуњено кад некоме помогнем. Помогли смо деци оболелој од рака, болесној мајци која је родила дете”, каже Немања Филиповић.

„Урадили смо много хуманитарних и едукативних акција како би пробудили код њих те квалитетне вредности. Спајамо културу, спајамо спорт, спајамо хуманост, три у једно. Ја мислим не постоји боља формула за развој и формулацију младог спортисте”, каже Јоца Ристић, координатор школе фудбала „Престиж” у Врању.

За годину и по дана организовали су тридесет хуманитарних акција кроз мини турнире, тренинг утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво