Читај ми!

Пожари код Прибоја и Лепосавића

Угашен пожар код Нове Вароши, али и даље гори Црни Врх, код Прибоја. Поново се разбуктао и пожар код Лепосавића, где ватра прети младим засадима борове шуме и једној кући.

Горан Посркача из Сектора за ванредне ситуације МУП-а изјавио је за Танјуг да је угашен пожар у Челицама код Нове Вароши, али је још активан пожар на Црном Врху.

Према његовим речима, у пожару на Црном Врху, у прибојској општини, ватром је захваћена површина око 120 хектара четинарског подмлатка.

"У акцији гашења на овом локалитету тренутно учествује 70 ватрогасаца са девет ватрогасних возила и 15 радника Шумског газдинства из Пријепоља са четири теренска возила", навео је Посркача.

И даље дува јак ветар који припадницима ватрогасно-спасилачких јединица отежава посао. Ватра је, како је рекао, ограничена са три стране, међутим остала је северо-западна, односно кањон Увца, где је терен јако неприступачан.

Посркача очекује да ће у току и дана овај пожар бити стављен под контролу.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић апелује на излетнике да се обазриво и одговорно понашају у природи да не би непажњом изазвали пожар.

Марић је посебно упозорио пољопривреднике и произвођаче, који свакодневно пале усеве, да то не чине, јер је то законом забрањено и од тога користи за земљу нема, а штета је велика.

Разбуктао се пожар у општини Лепосавић

Пожар код села Родељ у општини Лепосавић протекле ноћи се поново разбуктао, због чега су од јутрос ватрогасне екипе, припадници цивилне заштите и радници "Шумског газдинства" поново на терену.

Ватрогасне екипе од јутрос настоје да зауставе ширење пожара према локацији Летине, где су засади борове шуме и једна кућа.

"Због густог дима, високих температутра и неприступачног терена отежно је гашење пожара у атару села Родељ где је јуче изгорело око 15 хектара храстове шуме, а на подручју Борчана у пожару је изгорело око 60 хектара букове шуме", рекао је агенцији Бета саветник директора Канцеларије за Косово и Метохију Зоран Милојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије