Читај ми!

Центар Чачка затрпан плакатима

Центар Чачка је већ годинама преплављен најразличитијим плакатима. Неколико удружења грађана, али и локалне власти на путу су да коначно реше тај проблем.

Плакати у Чачку су свуда - у летњим баштама, на улазима у стамбене зграде, на паркинзима. Осим што руже шеталиште, толика количина плаката итекако угрожава околину, јер их сви лепе, али ретко ко чисти.

Неки стубови облепљени су плакатима који се, један преко другог, лепе по десетак година. Због тога је новинар Александар Радовић покренуо акцију скидања плаката.

"Ми смо се организовали, Телевизија Галаксија 32, Удружење пословних жена, Коло српских сестара и Друштво Чачани. Доћи ћемо са кантицама, са водом и шпакнама да перемо овај град", рекао је Радовић.

У центру града има неколико обележених места за постављање плаката. Али и ту влада закон: ко бржи паноу - његов и пано. Неретко су ту и умрлице, али и поруке личне природе. Недовољно простора за оглашавање приморава Дом културе да програме најављује углавном на свом објекту.

Весна Петровић из Дома културе, најављује да ће та установа ускоро добити лед екран који ће им донекле решити проблем са оглашавањем. Међутим, тврди она, грађани би морали да прођу поред Дома културе ако желе да виде шта се догађа.

Решење се ипак назире. Јавно предузеће "Градац" покренуло је тендер за набавку кружних рекламних паноа који ће за два месеца бити постављени на више места у граду. На њима ће се лепити само плакати.

Из овог јавног предузећа апелују да грађани лепе плакате само на обележена места. Велики проблем је и то што се лепе умрлице и огласи на стубове јавне расвете. Кажу да ће и то ускоро бити решено, јер ће поставити више десетина металних табли на које ће се лепити само умрлице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије