Читај ми!

Ученици и планинари очистили паркове

Дан планете земље у Лесковцу је обележен чишћењем зелених површина и паркова под слоганом "Чувајмо нашу планету". На истом задатку су били основци, планинари и еколози. У градској Управи за заштиту животне средине обећавају да ће овакве акције чешће организовати.

Џакови пуни бачених пластичних флаша, кеса, папира. За само двадесет минута уз шалу и дружење ученици лесковачке Основне школе "Петар Тасић" очистили су парк "Девет Југовића".

након парка ученици су кренули даље, добро познатом маршутом. Стазом здравља до врха Хисара који представља плућа града.

"Често организујемо овакве радионице и много је важно и потребно да човек води рачуна о освојој околини", каже Емилија Димитријевић, ученица 8. разреда.

Њен друг Марко Тасић каже да школарци могу пуно да помогну заштити животне средине.

"То је наш посао и обавеза, јер желимо здраву планету", каже Јована Јанићијевић, ученица 5. разреда.

За рад и знање о екологији и заштити животне средине, ученици су, кажу, добили чисту петицу. То је, како кажу, и заслуга њихових наставника који им стално указују да чувају своју плантеу, јер другу немају.

"Свако од нас треба да да мали допринос заштити животне околине што ће се глобално одразити и на очување целе планете", каже Јелица Драшковић, наставница биологије.

Са ученицима су природу чистили и планинари. Нема стазе у лесковачком крају коју не познају. Они су, кажу, прави заљубљеници и чувари природе.

"Има лепих места у самом Лесковцу само треба да се поради на томе да буду још лепша и зеленија", каже Милош Младеновић, члан Планинарско-скијашког клуба "Кукавица".

Овакве акције су итекако неопходне Лесковцу .Недостатак новца није увек проблем. Свест, воља и добра организација су, кажу, довољни за лепши и чистији град.

"У сарадњи са нашим Јавним предузећима и основним школама планирамо заиста овог пролећа да очистимо и улепшамо град. Уколико се сви ангажујемо мислим да ће бити добрих резултата", каже Бобана Стошић из Управе за заштиту животне средине.

Добро би било да, како кажу, омиљена излетничка места Лесковчана остану овако уређена и чиста и после првомајских празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије