Читај ми!

Трећа смена власти у Aлександровцу

Након 13 дана, колико му је трајао последњи мандат на месту председника општине Александровац, од функције и бивших коалиционо-страначких колега опростио се социјалиста Југослав Стајковац из ГГ "Покрет за Жупу", најавивши да ће бити конструктивна опозиција.

Таквој одлуци сви су се надали, али не и најави званичног повратка одборничке групе "Покрета за Жупу" на политичку сцену Александровца. Иако је више пута јавно изречено, да су одборници тог Покрета постали чланови СПС-а, данас  је то демантовано.

"Наша одборничка група припојила се одборничкој групи СПС-а када смо правили коалицију. Можете проверити, ниједан члан одборничке групе Покрета за Жупу није приступио СПС-у. То је сасвим сигурно", каже Југослав Стајковац.

Председник ОО СПС Александровац Новица Адамовић каже да они јесу у СПС-у, а да ће о њиховом статусу одлучивати Општински одбор СПС Александровац.

Ако и има недоумице око статуса 26 одборника који су СПС-у помогли у стварању претходне скупштинске већине, за оне који су у њој сада дилеме нема. Са 32 од 59 одборника формирали су је напредњаци, социјалисти, демократе, одборници Уједињених региона и ГГ "За богату Жупу".

"Ја очекујем да ће ова власт бити трајнија, јер је после три месеца разних комбинација и прекомпоновања, дошло време да се озбиљно ради и ми смо то озбиљно схватили. Оваквом одлуком задовољни су и у Београду", додао је Адамовић.

По угледу на републичке, изабрани локални органи власти, директори јавних предузећа и установа, а о првим корацима које ће предузети нови председник општине Александровац Драган Благојевић каже да је дошло време да овим политичким заврзламама дође крај.

"Надам се да ћемо у овом кратком временском року урадити све што треба да Жупска берба буде у пуном сјају, а одмах после ње сучемо рукаве и хватамо се укоштац са проблемима који су се у задњих шест месеци заиста мало решавали", каже Благојевић.

Како се за 49. бербу припремала дојучерашња власт и хоће ли нова све на време привести крају, видеће се већ у четвртак, када званично, почиње највећа светковина Жупских винара и виноградара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара