Читај ми!

Путник спречио трагедију

Изненадни одрон у Сићевачкој клисури могао да изазове праву трагедију, пошто је стена пала на аутобус са туристима и ударила возача. Један путник је аутобус спасио од сигурне провалије, пошто је дохватио волан. Стање возача стабилно, али неизвесно.

Протеклог викенда у Сићевачкој клисури срећом је избегнута трагедија, јер је због изненадног одрона стена пала на аутобус који је враћао туристе из Новог Сада са летовања у Турској. Камен је повредио возача новопазарског "Лотус травела", који се са вишеструким преломима опоравља у Клиничком центру у Нишу.

Када је камење улетело кроз предње стакло аутобуса директно је ударило возача који се од повреда онесвестио. Аутобус је потом прешао на супротну страну, ударио у заштитну ограду, а сигурне провалије спасио га је путник, који је дохватио волан.

Светлана Милојевић, путница из околине Сомбора, каже да је чула јак прасак и видела како пуца шофершајбна.

Тридесетшестогодишњи возач из Новог Пазара, Сенад Заћировић, оперисан је у Нишу и његово стање је, тврде лекари стабилно, али неизвесно.

Професор Небојша Ђорђевић, директор Хируршке клинике у Нишу каже да су повреде опасне по живот. "Пацијент има контузију целог тела", каже Ђорђевић.

Сувозач аутобуса Хидо Авдовић, који се у време несреће одмарао, каже да сличног искуства у каријери није имао.

На паркингу где се зауставио аутобус стоји табла на којој пише: "Вози опрезно, одрон". 

Деоница прилично оптерећеног пута од Ниша ка Пироту, кроз Сићевачку клисуру, на дужини од 20 километара, реконструисана је пре шест година. Обновљен је асфалт, проширени су тунели, али заштитна мрежа није постављена.

Бранко Јанковић, руководилац Одељења одржавања за Путеве "Ниш" каже да постоји потреба да се поставе заштитне жичане мреже које пројектом нису предвиђене, а које никад нису постојале. "Евидентно је да се овакви случајеви спорадично јављају", каже Јанковић. 

Пошто у Предузећу за путеве тврде да брину о стенама до седам метара висине, нико не зна ко је надлежан за литице које у Сићевачкој клисури достижу скоро стотину метара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара