Ноле, следећи пут раније и чешће пожели да ти ривал освоји гем

Писање овог текста трајало је дуже него дуел Ђоковића против Манарина у осмини финала Аустралијан опена. Довлачење у редакцију у три ујутру због "незанимљивог" меча који је трајао тек мало више од сат и по, нешто је што баш уме да држи расположење на високом нивоу. Поготово после изјаве најбољег на свету да је заиста желео да изгуби неки гем.

Недуго по доласку на посао у суботу, сазнао сам да ће Новак свој меч четвртог кола против Адријана Манарина играти у дневном термину у Мелбурну, што је значило да ће по нашем времену на терену "Род Лејвер арене" бити у "НБА термину" око пола четири ујутру.

Дремљивом док сам жмиркао у осам ујутру није ми то деловало лоше, све док на састанку колектив није одлучио да се и тада ради текстуални пренос из часа у час.

Помислих: "Дај, коме ће запасти најкраћа сламка, да за оне најупорније и довољно 'луде' који би да прате меч осмине финала у зло доба долази у редакцију и док народ спава куца шта се догађа на мечу чији је исход известан?"

На поруку да ће колега из Спортске редакције телевизије Стефан Бендић доћи у редакцију, од уредника портала добио сам поруку: "Имаш ли превоз до посла?" Тада ми је било јасно да од продуженог спавања у недељу нема ништа.

Уместо у суботњи провод, отишао сам у кревет нешто пре 17 часова, а потом заспао са надом да ћу устати око један после поноћи и да моја "жртва" неће бити узалудна. Ипак, пробудио сам се у осам увече и то је било то што се спавања тиче.

Тачно на време, у 3.00, сео сам за свој рачунар и упалио ТВ, недуго затим придружио ми се и Стефан.

Обојица смо знали да Манарино неће много намучити Ђоковића, јер је из четири претходна дуела, само један сет препустио ривалу, док их је освојио чак десет.

Француз, који је познат као самотњак са чудним навикама, поседује исти такав, чудан стил игре, изразито дефанзиван, са недовољно нашпанованим рекетом. Његови ударци су спори, једва прелазе мрежу, а први сервиси слаби, због чега их често убацује, али неретко има невелики број остварених поена баш на први сервис.

После прва два гема у којима је виђено чак пет брејк лопти, заиста сам се понадао да ће тенисери пружити меч који ће бити занимљив како за гледање, тако и за преношење, ипак, најбољи тенисер света свих времена брзо је разбио моју илузију.

Новак је као зид враћао све лопте Манарину, који заправо није био лош, само недовољно добар за најбољег на свету. Ђоковић је поред Француза протутњао као брзи поред теретног воза, попустивши тек у трећем сету.

"Спавао сам мало више од три сата, да би Ђоковић за сат и по игре завршио свој 'тренинг', зашто није одужио мало, учинио га занимљивим, вредним пажње", помислио сам одмах по завршетку.

А онда ме је дотукла изјава коју је дао.

"Морам да признам, ово је била моја најбоља партија до сада. У прва два сета је било одлично, а у трећем сам заиста желео да изгубим гем. Тензија је била велика, морао сам тога да се ослободим", рекао је Ђоковић после меча.

Ноле, следећи пут кад добијеш дневни термин у Мелбурну, пожели раније и чешће да губиш гемове. Или боље немој, па нека и остале колеге виде како је долазити у редакцију у пола ноћи такорећи "ни за шта". Само да уредник не помисли да сам ти баш ја таличан.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво