Да бисте боље упознали свог партнера, одведите га у "escape room"

Ако желите да сазнате какав је заиста дечко или девојка са којим сте почели да се забављате, одведите га у escape room. Можете се послужити и техником коју је користио КГБ, избор је на вама.

Игре откривају бројне особине код људи, а неке можда и не желите да видите код свог партнера.

Да ли је тимски играч, или лидер? Да ли је храбар или кукавица? Да ли је индиферентан или такмичар? На све то различите друштвене игре дају одговор. 

Не заборавите, међутим, да ће и ваш дечко/девојка на тај начин више тога открити о вама.

Escape room

Бежала сам из луднице, из масонске ложе, из вагона, Аладинове пећине, хотелске собе, музеја, библиотеке, месарове тамнице. Некада сам успевала, некада нисам. 

Пре неко вече сам ишла са мужем и пријатељима у једну од "страшнијих" соба. У таквима се види ко је храбар, а ко би радије да терет понесете ви.

Иако сви знамо да је нешто игра, сценографија уме да превари: неко треба први да уђе у мрачан тунел и да пузи по поду са "бубашвабама". Треба завући руку међу црева, или испипати шта се то љигаво крије у кутији.

Још ако се испостави да је жив човек са вама у просторији а да тога нисте ни свесни, треба вам неко ко ће вас "бранити", а не паничити.

Овакве игре откривају и колику моћ запажања и логичког расуђивања неко има, особине које су вам потребне и за свакодневни живот. 

Радо бих вам открила више о овим собама, али то је забрањено, а ја нисам варалица.

Ако се плашите да ћете на тај начин бити тестирани, не брините. Можете да вежбате на видео-игрицама, према којима су "собе за бекство" и настале.

Куглање

Много ствари можете научити о некоме од тренутка када уђете у салу у којој се кугла. Први моменат је изнајмљивање обуће.

Редовно се нађе неко ко се жали како су то ношене патике, како смрде, како могу гљивице да се "зараде". Добро је бринути о хигијени, али некада треба стиснути зубе и понети чарапе.

Избор тимова је увек интересантан део куглања. Мени је логично да се измешају људи који знају и који не знају да играју, или да се вуку папирићи.

Међутим, има оних који "морају" да победе и они не желе да играју са неким неискусним, па макар то била девојка са којом су тек почели да се виђају. У таквом сценарију ја бих дефинитивно била црна овца.

Са таквим људима, куглање у тимовима није забава. Ко још жели да му неко попује док игра? Нико не одгурне куглу намерно у канал.

Картање и јамб

Увек се изненадим када неко вара док играмо карте или јамб, при чему никада не играмо "у нешто". Можда вам звучи за неповеровати да то људи раде, али истина је.

Мало се нагне улево као да гледа нешто са стране, а заправо броји ваше џокере. Или када мисли да не гледате, намести коцкицу као да је постигао "фул".

Мој муж и ја, на пример, баш често играмо јамб. Он је такмичарски настројен и уме да се изнервира када губи, док сам ја иритирајуће индиферентна. Због тога се неретко деси да он мисли да ће да изгуби са 300 разлике, а на крају победи. 

Картање открива још нешто што јамб не може - колико сте способни да нешто прикријете, да блефирате. Мени се на фаци све види, а чим покушам да лажем, поцрвене ми уши. Покер, дакле, прескачем.

Мафија

Мафија је најкомпликованија игра коју сам икада играла, а која открива највише од свих. Сматра се да ју је КГБ користио ради вежбања перцепције тајних агената. Ако је помагала КГБ-у, помоћи ће и вама.

Суштина је да на основу приче свих учесника сазнате коме је додељена улога мафијаша, а коме грађанина и да елиминишете оне из супротног табора.

Тако можете сазнати какве неко има способности убеђивања, лидерства, логичког закључивања.

И ту се увек нађу варалице. Када у неком тренутку током игре сви треба да жмуре, тај ће да жмирка. Притом је и наиван јер мисли да га нико неће видети. Да ли бисте могли да будете са таквом особом?

Наравно, неки не воле да се играју, више воле да оду у биоскоп или да се шетају. У том случају нема пречице до упознавања. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво