Читај ми!

Меган (ни)је крива за све

Меган је крива за све, Хари је папучар или пак издајник који је изневерио краљевску породицу, краљица ће полудети, ово је Мегзит… Вест да су принц Хари и војвоткиња од Сасекса Меган Маркл одлучили да одступе са свих краљевских дужности и започну самосталан живот изазвала је салве коментара и поделила британску и светску јавност.

"Одлучили смо да се повучемо као старији чланови краљевске породице и радимо на томе да постанемо финансијски независни, настављајући да у потпуности подржавамо Њено величанство", наведено је у објави принчевског пара на Инстаграму.

Шта то уопште значи? Хоће ли се одрећи краљевских титула? Од чега ће живети? Где ће живети? Шта на све то каже краљица? Сва та питања "морила" су милијарде људи док су читали вест.

Наравно, јер другачије не бива, најчешће сам чула коментаре да је главни кривац за ову малу драму Меган и да је Хари овим потезом услишио жељу своје драге. Неки, мање солидарни мушкарци, додали би да је испао папучар.

Некакво неписано правило да је жена увек крива за све и у овом случају је нашло своју примену. Могли су се чути коментари да "плебејка" није успела да се уклопи у стил живота који са собом носи удаја за момка плаве крви. Натерала је Харија да одступи од свих привилегија које има принчевска титула и постане обичан дечко.

Колико су осуде јаке говори и то да је смишљен званични назив за ову одлуку – Мегзит. За сваки случај, ако неком није јасно ко је главни кривац за све.

Не улазећи у то да ли је овај потез Харија и Меган само бег од досадних обавеза, силних церемонија и протокола које носи тај живот, као и да се неће одрећи бројних привилегија (јасно је да неће бити голи и боси), мени ипак уши пара то како се некако увек вратимо томе да је "жена та која поквари човека".

Биће да тај став, који преносимо с колена на колено, волимо да применимо у свакој ситуацији без обазирања на то да (готово увек) постоји и друга страна медаље.

Када већ осуђујемо, што дрвље и камење не бацити на Харија? Можда је он тај коме је дозлогрдило, који је одлучио да побегне из златног кавеза, одбаци окове са себе, ослободи се свих стега које му је живот наметнуо и постане као сви други. Да не мора да пази шта прича, шта облачи, куда иде, како се рукује, коме се смешка и све те мање лепе ствари које вам доноси титула.

Не треба заборавити да је Хари и до сада умео да ради на своју руку и крши правила понашања краљевске породице. Најпознатији јавности су прекршаји које је урадио управо због љубави – оженио се женом ван кругова аристократије, која је разведена, мелескиња и не припада Англиканској цркви.

Али, не треба заборавити да је због Харија краљевска породица црвенела и пре него што се "зла Меган" уселила у њихове одаје. Хари је признао да је пушио марихуану и конзумирао алкохол пре него што је постао пунолетан, појављивао се на маскенбалу у униформи која је неодољиво подсећала на нацистичку, у јавности су се појавиле и фотографије како се љуби са мушкарцем. Значи, Хари је одувек био дечко од скандала, и Меган у његовом животу није преседан.

Руку на срце, има и оних који целу причу посматрају са патриотске стране – да је Хари, окренувши леђа краљевској породици, заправо издао државу.

Док са нестрпљењем чекамо нове детаље, нама обичним смртницима остаје да и даље већамо шта је заправо преломило, и ко у тој породици носи панталоне (мада није реткост да мушки племићи обуку и сукњу).

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије