Гужва на Батровцима – камиони стоје у две колоне, чека се најмање 10 сати

На граничним прелазима са земљама Европске уније вишесатна су чекања за теретна возила. На Батровцима камиони стоје у две колоне, а чека се најмање 10 сати.

На граничном прелазу Батровци на нашем царинском терминалу нема проблема нити прекида у раду, али су колоне камиона дуге шест километара, а чекање најмање 10 сати.

На појединим деловима камиони стоје у две колоне, међутим у десној траци су камиони који морају да праве паузе током вожње.

Камиони који пролазе ван те две траке су они који имају приоритет, јер возе лако кварљиву робу и они не само на нашој него на свим другим границама имају првенство пролаза, јавља извештач РТС-а.

Проблем настаје због другачијег и споријег рада на хрватској страни, на граничном прелазу Бајаково, тј. на њиховом царинском терминалу.

На српској страни процедура траје свега три до четири минута, али на хрватској страни, како је прва земља Европске уније, а посебно због спречавања илегалних миграција, процедура траје 15 минута. Па тако они камиони који прођу наш царински терминал уствари немају где да оду, јер је међузона препуна.

А у тој међузони између два царинска терминала које дели само неколико десетина метара камиони се задржавају и до сат времена.

На граничном прелазу кажу да ове гужве нису неуобичајене, посебно у јануару када је повећан теретни саобраћај након свих празника.

Иначе, више камиона на граници је од уторка до петка када бројни возачи, посебно из Бугарске и Турске, крећу ка земљама западне Европе, где превозе робу која треба да стигне до викенда.

Док се у теретном саобраћају бележе задржавања и колоне, у путничком нема никаквих проблема ни на улазу, ни на излазу из наше земље.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво