Читај ми!

Меркелова у Хрватској

Западни Балкан може бити стабилан само уз европску перспективу, рекла немачка канцеларка Ангела Меркел у Загребу и додала да све земље југоисточне Европе могу да постану чланице ЕУ уколико испуне предуслове.

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је у Загребу да све земље југоисточне Европе могу да постану чланице ЕУ уколико испуне предуслове.

"Ми желимо да напредујете, да се развијате, да сарађујете", рекла је немачка канцеларка на конференцији за новинаре, после разговора са хрватском премијерком Јадранком Косор.

Немачка канцеларка је рекла да две земље имају континуитет добрих односа и привредне сарадње похваливши напоре Хрватске на сузбијању корупције и организованог криминала што је, како је нагласила, веома битно за привредну сарадњу.

Меркелова је споменула је да је битна и сарадња у култури, нагласивши да се нада да ће хрватски приступ дати позитиван знак земљама у региону.

Ангела Меркел је такође истакла да је Немачка уверена да на Западном Балкану може бити мира само уз европску перспективу.

Хрватска премијерка рекла је да је са Ангелом Меркел разговарала о могућим инвестицијама у енергетици и инфраструктури, оценивши да је сарадња добра и да има простора за нове инвестиције из Немачке.

Косорова је захвалила канцеларки и немачкој влади на, како је рекла, континуираној подршци, напоменувши да је број туриста из Немачке у односу на прошлу годину повећан 14 одсто.

Ангела Меркел је, разговарала и са хрватским председником Ивом Јосиповићем, а главне теме биле су привредна сарадња, реформе и како Хрватска може да помогне напредак земаља у региону на путу ка ЕУ.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се