Читај ми!

Бенгази у Сарајеву

Либијски грађани који живе у Сарајеву славе ослобађање Либије и свргавање режима Моамера ел Гадафија. Окупљени испред либијске амбасаде запалили Гадафијеве фотографије.

После уласка либијских побуњеника у Триполи, Либијци широм света славе пад четрдесетогодишњег режима Моамера ел Гадафија. Тако је било и у Сарајеву.

Двадесетак Либијаца се у главном граду Босне и Херцеговине окупило испред Амбасаде Либије, где су прослављали, како се надају, коначни одлазак Гадафија.

Држављани Либије у Сарајеву ушли су у просторије Амбасаде, скинули Гадафијеве фотографије са зидова, изнели их испред зграде и запалили, као и остале предмете који имају директну везу са пуковником.

Око зграде Амбасаде, како јављају медији, налазе се јаке полицијске снаге.

Противници Гадафијевог режима скинули су са Амбасаде и либијску заставу и поставили ону из времена Краљевине Либије, пре Гадафијевог доласка на власт.

Либијски грађани у Сарајеву кажу да неће отићи све док је ту амбасадор кога је поставио Гадафијев режим, а од власти БиХ траже да га протерају. Да амбасадор Салем Финир треба да оде, сагласни су и неки запослени у Амбасади.

Људи који су се окупили пред Амбасадом углавном су студенти који желе да на тај начин пошаљу подршку својим сународницима у Либији. Либијци кажу да немају намеру да праве нереде.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се