Читај ми!

Браћа Шарић била у контакту

Дарко и Душко Шарић били у контакту дан након што је италијанска полиција 2009. године запленила 255 килограма кокаина, утврђено на основу транскрипта телефонских разговора које је пресрела полиција. Разговори ће бити уврштени у доказну грађу црногорског тужилаштва.

Одбегли Пљевљак Дарко Шарић обавестио је свог брата Душка када је италијанска полиција 19. јануара 2009. године запленила 255 килограма кокаина, утврђено је на основу транскрипта телефонских разговора које је пресрела полиција, пишу данашње Вијести. Браћа су разговарала дан после заплене.

Разговоре је пресрела српска и италијанска полиција и биће уврштени у доказну грађу црногорског Специјаног тужилаштва за организовани криминал.

Према оптужници заменика специјалног тужиоца Милисава Миличковића, која је пре неколико дана стигла у Виши суд у Бијелом Пољу, а у чије су делове Вијести имале увид, непосредно после заплене вредне количине те дроге, оптужени Шарићи су узајмно, али и са Гораном Соковићем и Драганом Тошићем, званим Ћелави, водили интензивну телефонску комуникацију и размењивали сазнања о заплењеном кокаину.

То су, између осталог, кључни докази против окрвиљеног Душка Шарића, који сведоче о његовом поступању и улози у међународном шверцу кокаина.

Душко Шарић се терети да је, заједно са Јовицом Лончарем преко фирме "Мат компани", опрао преко 23 милиона евра.

У једном од спорних телефонских разговора Дарко Шарић је упозорио млађег брата да су пресецањем тог кријумчарског ланца настали велики губици. У време када је дрога кријумчарским каналима стигла до Италије, где је складиштена, према доказима тужилаштва, Душко Шарић је био у тој земљи.

Из списа предмета, које је црногорско тужилаштво добило од колега из Италије и Србије, јасно се види да су сви припадници криминалне организације праћени, да су против њих биле одређене мере тајног надзора, да је снимано и праћено њихово кретање и међусобне комуникације. Неки од њих су потом ухапшени у Италији, а неки у Србији, где се налазе у притвору.

Према оптужници, Душко Шарић се терети да је припадник криминалне организације, чији је организатор његов старији брат Дарко. Као припадник те организације, Душко је, према оптужбама тужилаштва, у периоду од 10. до 17. јануара 2009. боравио са својим братом Дарком у месту Ливињо у Италији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије