Патријарх Иринеј у Републици Српској

Поводом славе, патријарх српски Иринеј служио свету архијерејску литургију у манастиру Светог Василија Острошког у Бијељини. Литургији присуствовао и премијер РС Милорад Додик.

Патријарх Српске православне цркве Иринеј служио је данас у манастиру Светог Василија Острошког у Бијељини свету архијерејску литургију поводом славе манастира.

То је прва посета патријарха Иринеја Републици Српској .

Литургији је присуствовало више стотина верника, као и премијер РС Милорад Додик.

Претходно је патријарх Иринеј у порти манастира дочекан уз духовне песме певачког друштва "Србадија" из Бијељине, а после литургије најављена је беседа патријарха.

Владика зворничко-тузлански Василије рекао је да је посета патријарха Иринеја на дан Светог Василија Острошког "велика радост за Бијељину, Семберију и Епархију зворничко-тузланску".

Изградња манастира Светог Василија Острошког у Бијељини почела је 1996. године, а манастир је освештан 2001. године.

Српска православна црква и верници данас обележавају верски празник посвећен Светом Василију Острошком, а свечано ће бити и у његовом родном месту у Мрковићима код Требиња, где ће на свечаности бити обележено 400 година од рођења тог великог српског светитеља.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво