Седница Савета безбедности о БиХ у среду 15. маја, Вучић путује у Њујорк

Седница Савета безбедности Уједињених нација (СБ УН) о ситуацији у Босни и Херцеговини заказана је за среду, 15. мај, саопштено је на сајту те организације.

Седница о БиХ ће, како је најављено, бити одржана у преподневним сатима по локалном, односно поподневним сатима по средњоевропском времену.

Претходна, ванредна седница о БиХ, одржана је 30. априла, а заказана је била на захтев представника Русије како би упозорили да је БиХ на ивици оружаног сукоба, али и због тога што је амбасадор БиХ при Уједињеним нацијама Златко Лагумџија без сагласности покренуо причу о резолуцији о Сребреници.

Влада Републике Српске раније је доставила СБ УН Извештај о ситуацији у БиХ, с посебним освртом на последице које би имало евентуално усвајање резолуције о Сребреници, која је Генералној скупштини достављена без сагласности сва три конститутивна народа у БиХ.

Иначе, редовне седнице СБ УН о стању у БиХ одржавају се два пута годишње.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да неће моћи да иде у Котор на самит лидера Западног Балкана, јер ће ићи у Њујорк.

"Ја сам мислио да ћу доћи у Котор, као што сам вам рекао заједно са Синишом Малим и Тањом Мишчевић, али ми је управо достављена информација да ће највероватније седница Генералне скупштине Уједињених нација, пре тога и Савета безбедности, бити баш у среду, тако да ћу ја чим завршимо вечеру, да идем у Њујорк, пошто онима који би желели да оптуже Србију као геноцидан народ, неко мора да пружи одговор", рекао је Вучић.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара