Српска те зове – одржан митинг у Бањалуци поводом резолуције о Сребреници

Одржан митинг "Српска те зове" у Бањалуци. Повод за окупљање је резолуција о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН. Званичници Републике Српске и Србије поручили да неће дозволити да се српски народ етикетира као геноцидан.

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан митинг "Српска те зове".

Повод за окупљање грађана је резолуција о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН.

Како преноси РТРС, на митингу ће говорити представници политичког руководства Републике Српске, представници борачких удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и различитих удружења грађана. Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузеће појачане мере безбједности.

Очекује се долазак грађана из свих крајева Републике Српске.

Раније данас, Народна скупштина Републике Српске усвојила је извештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године.

Председник Републике Српске Милорад Додик раније данас позвао је грађане да дођу у што већем броју и поручио да ће митинг проћи мирно и са јасним порукама.

"Порука је, како мисите да живимо са вама, ако ви нас етикетирате. Шта хоћете? Да ми будемо криви, а ви сте као невине жртве. Наравно, да има невиних жртава код Бошњака, као што има и код Срба, али тиме су се требали бавити судови, а не политички форуми какав је Генерална скупштина УН-а", рекао је Додик за РТРС.

петак, 21. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије