Утврђено који су пиштољи украдени из депоа Вишег суда у Подгорици

Из депоа Вишег суда у Подгорици украдена су два пиштоља из предмета против оптужених за планирање убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића, потврдио је председник суда Борис Савић.

Како је утврдила комисија, недостају пиштољи валтер крид калибра 9 мм, механички уклоњеног фабричког броја и пиштољ марке "глок" са фабричким бројем.

Конкретно ови пиштољи тичу се предмета Јанка Вукадиновића и осталих, против који се води поступак због планирања, између осталог, убиства оптужених београдских криминалаца Марка Миљковића и Вељка Беливука.

"У вези Вашег дописа од 12.10.2023. године обавјештавам вас да сам од стране предсједника комисије за попис архива Вишег суда у Подгорици судије Зоран Радовића обавијештен да је комисија констатовала, између осталог, да у архиви суда недостају пиштољи Wалтер Цреед калибра 9 мм, механички уклоњеног фабричког броја и пистољ марке Глок фабричког броја БЦYФ241, а који су били достављени депозиту суда 12.07.2022. године, под под пословним бројем КПД 118/22", наводи се у обавјештењу које је потписао Борис Савић, председник Вишег суда.

Раније је председница специјалног већа судија Нада Рабреновић упутита допис депоу Вишег суда како би се проверили наводи које је изнео адвокат Дамир Лекић, да су пиштољи нестали. Суђење је заказано за данас у десет сати.

Оптужницом Специјалног државног тужилаштва представљено је да су Јанко М. Вукадиновић из Подгорице и НН особа, крајем 2019. годиуне, формирали криминалну организацију, чији су чланови постали Радован Станишић, Миле Јовановић из Никшића, Алмира Мујахоџић, Момчилп Милић и Душан Ивановић.

Шта је све однето из депоа подгоричког Вишег суда није до краја познато ни више од четири месеца од како је у центру града откривен тунел који је водио од стана зграде у Његошевој 12 до судског депоа. Још се не зна ни ко су налогодавци и финансијери овог криминалног подухвата.

Председник Вишег суда Борис Савић потврдио је 12. септембра прошле године постојање тунела, који је званично откривен дан раније.

По званичним подацима, у депоу је било на десетине хиљада предмета. Углавном, ради се о доказном материјалу из бројних кривичних поступака.

Верује се да је ту било и девет тона дроге, али и 400 комада оружја, те бројна судска документа, укључујући и телефонске преписке између осумњичених мафијаша.

За провалу у судски депо осумњичено је четворо држављана Србије, за којима је расписана међународна Интерполова потјерница. Један од њих је у међувремену ухапшен у Шведској и чека се одлука о изручењу.

Истовремено, у Подгорици је ухапшено пет особа али су пуштени у међувремену.

Попис није сасвим окончан ни данас, откривено је да је из судског депоа нестало око 20 комада оружја и неки мобилни телефони. Подгоричко тужилаштво, које води поступак, слало је урегенције да судска комисија што пре оконча поступак пописа.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се