Читај ми!

Откривен тунел испод зграде Вишег суда у Подгорици; Министар Аџић: Све ово личи на акциони филм

Откривен тунел прокопан испод зграде Вишег суда у Подгорици. Министар унутрашњих послова Филип Аџић истиче да тунел води до стана који се налази наспрам зграде суда. Акција добро организована и месецима припремана, поручује министар. Председник суда наводи да димензије тунела показују да је на њему рађено дуже време, као и да је вероватно планирано бекство.

Црногорски медији објавили су да је обијен депо Вишег суда у Подгорици, у којем је само у последње две године смештено девет и по тона разних врста дроге.

Међутим, председник суда Борис Савић саопштио је да су неистините информације да је нешто украдено из депоа суда, али наводи да је откривен тунел који је прокопан испод зграде суда.

“Затекли смо помјеране предмете у депоу. Обављен је попис, готово ништа не недостаје, то смо увидјели. Констатовано је да су предмети испретурани. Информације да је нешто украдено нијесу истините”, навео је Савић.

Истакао је и да недостатак неких предмета не би направио ненадокнадиву штету, јер су докази извештачени.

“На добро сакривеном мјесту пронашли смо отвор. То је отвор тунела који је морао бити дуже прављен. Димензије показују да се ради о нечему што је рађено дужи временски период”, навео је Савић.

Указао је да имају право да мисле да је мета био лак приступ суду и лак приступ депоу.

“Онај ко је радио тај тунел имао је намјеру да дође у близину собе за задржавање. Тај отвор је током пописа било лако уочити”, истакао је Савић.

Нагласио је и да не верује да је мета била дрога која се у депоу налази, као и да се прегладају снимци са камера.

Савић сумња да је тунел прокопан како би било покушано бекство.

“Невјероватно је да је то рађено да се украде већ извјештачен доказ. Реалније ми је да је можда покушано бјекство или можда и неки бољи сценарио”, поручио је Савић.

Министар Аџић: Тунел води до стана који се налази у близни суда

Министар унутрашњих послова Филип Аџић и вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић обишли су Виши суд.

"Тунел води до депоа из једног стана који се налази у близини суда", навео је министар и додао да је реч о стану у приватном власништву.

Додао је да је стан изнајмљен два месеца пре него што је јавност сазнала за ископавање тунела. Зграда у којој се налази стан је у Његошевој улици, поред Вишег суда.

"Ово је акција која је добро испланирана и организована и која се мјесецима припремала и личи на акционе филмове", рекао је Аџић.

Саопштио је да ће полиција урадити све да открије починиоце. Каже да је у току пописивање материјала у депоу Вишег суда.

"Тренутно нема лица која су процесуирана, али врло брзо очекујемо да ће се и од поједница узимати изјаве", поручио је Аџић.

Саопштио је и да је овај догађај нека врста напада на систем и државу. 

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара