Читај ми!

Случај "Тунел" - почела саслушања, пронађен комби који је коришћен при обијању депоа

У Основном државном тужилаштву у Подгорици почела су саслушања особа које могу имати сазнања о случају обијања депоа подгоричког Вишег суда и пробијања тунела, потврдио за РТЦГ руководилац ОДТ-а Душко Милановић. Биће саслушан и председник Вишег суда Борис Савић. Осумњичени за копање нису држављани Црне Горе. Пронађен комби који је коришћен приликом обијања депоа.

Полиција је пронашла комби за који постоји сумња да су га користили осумњичени за обијање депоа у Вишем суду у Подгорици, саопштено је Порталу РТЦГ из Управе полиције. Комби је пронађен на територији Подгорице, али из полиције нијесу хтјели да саопште тачну локацију.

Шест особа које су осумњичене да су копале тунел нису из Црне Горе и полиција за њима интензивно трага, речено је Порталу РТЦГ у безбедносном сектору.

Према сазнањима, осумњичени су страни држављани, пише РТЦГ. Овом темом бавио се данас и Биро за оперативну координацију којом је руководио министар правде и координатор Бироа Марко Ковач.

Поред чланова Бироа, по позиву присуствовали су председник Вишег суда у Подгорици Борис Савић и министар унутрашњих послова Филип Аџић.

"Разматрана су питања безбедности и мера заштите објеката и просторија органа за спровођење закона, са посебним фокусом на догађај у вези депоа Вишег суда у Подгорици", саопштено је раније данас.

На основу прикупљених информација, истичу у саопштењу, Биро за оперативну координацију је у односу на тренутно најактуелнију тему – обијање депоа Вишег суда у Подгорици, констатовао да се ради о најзначајнијем и најопаснијем удару на институције државе и правосудни систем.

"Закључено је да је реч о активностима са високим нивоом организације и професионализма, која је подразумевала учешће већег броја лица различите профилације", наводе из Бироа за оперативну координацију.

Констатовано је, наводе, да су надлежни државни органи у кратком року предузели све потребне активности на плану утврђивања свих околности и чињеница везаних за предметни догађај, као и идентификацију и проналажење лица која су учествовала у истом.

"С тим у вези, предузете активности резултирале су проналаском више трагова, који ће бити предмет даље обраде и вештачења, а уједно указујемо и да се тренутно предузимају интензивне активности на идентификацији шест лица за која се основано сумња да су учествовала у овом догађају", истиче се у саопштењу.

Објашњавају да паралелно са наведеним активностима, предузимају се и активности на проналажењу налогодаваца овог криминалног подухвата.

"Ипак, узимајући у обзир озбиљност актуелне ситуације и могуће последице, сходно одредбама Закона о основама обавештајно безбедносног сектора, Биро за оперативну координацију је указао на обавезу хитног интезивирања свих активности органа обавештајно безбедносног сектора у циљу заштите виталних интереса државних институција", наводе из Бироа за оперативну координацију.

Истичу да је констатовано и да је локација на којој се налази зграда у којој је смештен Виши суд, и поред виског степена мера физичко – техничког обезбеђења саме зграде, веома комплексна са аспекта различитих безбедносних ризика, те да се у односу на наведено активно ради на трајном решавању и обезбеђењу просторних и инфраструктурних капацитета за потребе судских и тужилачких инстанци.

"У међувремену, неопходно је да се предузму додатне мера техничког и других видова обезбеђења зграде у којој се налази Виши суд у Подгорици.

На крају седнице, закључено је да ће органи за спровођење закона, заједничким напорима, одлучно стати у заштиту државних интереса и пред лице правде извести сва лица која су учестовала у овом криминалном подухвату", закључује се у саопштењу.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара