Читај ми!

Амбасадор Спасојевић: Десетак српских породица заробљено у Пилиону због невремена, једна жена евакуисана

Десетак породица са југа Србије налази се у области Пилион, недалеко од Волоса, где је невреме поплавило на стотине кућа и путева, каже за РТС амбасадор Душан Спасојевић и додаје да је једна српска држављанка успешно евакуисана. Тражи се начин да обезбедимо колективни превоз за Србију, додаје Спасојевић.

Невреме у Грчкој најтеже је погодило Тесалију и Олимпску регију, две особе су изгубиле живот а једна је нестала, рекао је за РТС амбасадор Србије у Атини Душан Спасојевић, додајући да је једна српска држављанка успешно евакуисана.

У Волосу, у области Магнезија, стотине кућа и путева је поплављено, а у више од 70 одсто домаћинстава нема ни струје, ни питке воде. Амбасадор истиче да се у области Пилион, педесетак километара западно од Волоса, налази десетак породица са југа Србије.

Некима од њих бујица је однела аутомобил у море.

"Многи од њих су јуче, током поподнева ступили у контакт са Амбасадом у Атини, тражећи помоћ. Они су нам рекли да су у Грчку дошли организовано преко туристичке агенције, и да не могу са њом да ступе у контакт", рекао је амбасадор.

Према његовим речима, Амбасада покушава да ступи у контакт са том агенцијом, како би се туристима, заједничким снагама, организовао колективни превоз за Србију.

Навео је да је било и драматичних ситуација, када је једна породица, са двоје мале деце, покушала да оде из Пилиона, упркос упозорењу локалних власти. Помогло им је, каже, локално становништво и обезбедило им смештај.

Онима који су се затекли у угроженом подручју поручује да строго прате упозорења локалних служби, која стижу и преко СМС-а, да не напуштају објекте "на своју руку", а да ће им Амбасада у сарадњи са локалним властима помоћи да се изместе на безбедну локацију.

Иначе, олуја је названа "Данијел" и очекује се да траје до четвртка после подне.

"У неким местима је пало дупло више кише него што падне током читаве године", каже Спасојевић за РТС.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара