Читај ми!

Српски туристи из Ниша заробљени у Грчкој због невремена

Невреме и поплаве у Грчкој, Турској, Бугарској. Страдало је најмање петоро људи у те три земље. Власти упозоравају грађане да избегавају путовања јер ће лоше време потрајати до четвртка. Наши туристи заробљени су на подручју Волоса и на Пилиону.

Ситуација је најтежа у Тесалији и Олимпској регији. Старији мушкарац пронађен је мртав, а стотине кућа и путева поплављено је у Волосу. У неким областима пало је кише колико обично падне за целу годину.

Изазвала је нестанак струје, а на стотине људи остало заробљено у аутомобилима. У погођеним областима институције и школе нису радиле. Обилне падавине изазвале су проблеме у Солуну, Лариси и на Скијатосу. Наши туристи из Ниша заробљени су 60 километара од Волоса према Турској.

ујица је све однела. Струје нема, хране нема. Ми смо овде без струје хране, без аутомобила, у једној недођији, не постоји радња, ништа не постоји, све је однела вода. Чекамо да нас неко позове и да се некако евакуишемо", рекао Владимир Стефановић из Ниша.

Ка Скијатосу су одложени данашњи летови из Београда.

"Најнепријатније је било групи која је морала да напусти собе у преподневним сатима. До касно поподне нисмо имали информацију да ли ћемо да полетимо, у том авиону сам била и ја. Основни разлог што нисмо полетели је што су саобраћајнице биле затворене", каже Владимир Влаховић из Јуте.

У Бугарској, у црноморском региону, две особе су страдале, а три су нестале. Евакуисано је више од сто људи.

Поплаве и у Турској. Две особе су изгубиле живот, а четири су нестале. Излили су се потоци, поплављене су куће и оштећени путеви.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије