Читај ми!

Нови круг преговора о црногорској влади, мандатар Спајић задовољан разговорима

Настављени су преговори мандатара за састав нове владе Црне Горе, председника Покрета "Европа сад" Милојка Спајића са представницима партија које су га подржале за мандатара. Како је поручио након састанка, принципи Покрета "Европа сад" за формирање владе прихватљиви су свим учесницима, као и да данас нису разговарали о подели ресора и специјалним захтевима.

Ко не верује, никада не успе. У свом стилу поручује Милојко Спајић пет дана пошто му је председник дао мандат за састав владе. О појединачним решењима се, тврди, није говорило.

Доста речитији о принципима 44. Владе - европски пут Црне Горе, повећање стандарда, најважније - испуњење програма Европа сад 2.

"Врло корисне ствари смо чули од једне екипе која је врло хетерогена, али видимо да је заједнички циљ, да су принципи које негде Европа сад потенцира, а сво ово време да су некако свима прихватљиви и усвојени", каже мандатар Милојко Спајић.

Од конститутивне седнице Скупштине спекулише се да коалиција "За будућност Црне Горе" условљава подршку председничким местом. У међувремену, тамошњи медији пишу - најизвесније да би тој коалицији могла да припадну четири ресора у извршној власти, потпредседничко место у Скупштини и, евентуално, позиција потпредседника Владе.

"Направљен је велики корак напријед тиме што смо закључили да владу треба што прије формирати. Веома смо задовољни разговорима. То шта ће ко добити је некако остало по страни", каже лидер "За будућност Црне Горе" Андрија Мандић.

За данас заказана два стастанка. На оба Демократе. То, каже њихов лидер, потврђује да су у добрим односима са свим политичким актерима.

"Задовољан сам што су различити политички субјекти разговарали, и искључиво разговарали о социо-економским темама, о потреби борбе против мафије, и борби за јачање грађанске Црне Горе", каже Алекса Бечић лидер Демократске Црне Горе.

Спајић је добио подршку од СНП-а, Бошњачке странке, хрватске и неколико албанских партија. Демократска унија Албанаца на јунским изборима била је у коалицији са ДПС-ом. Намеће се и питање - да ли ће ДУА бити део нове владе.

"Мислим да сам био довољно јасан", поручује мадатар Милојко Спајић.

Мандатар без лицитирања да ли ће до крајњег рока, 90 дана, да формира владу. Ипак, констатује - нема времена за губљење.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије