Читај ми!

Додик: Уставни суд БиХ не може мењати уставни поредак

Уставни суд БиХ не може мењати уставни поредак, поручио је на посебној седници Народне скупштине председник Републике Српске Милорад Додик.

“Ја ћу бити тај који ће опет предложити да се забрани деловање СИПА Тужилаштва и Суда БиХ у Републици Српској, док се те институције не врате у уставне оквире“, рекао је Додик на посебној седници где се расправља о Предлогу закона о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској, преноси РТРС.

Истакао је да се Српска се у континуитету бори да очува своју уставну позицију.

"Уставни суд БиХ крши Устав масовно. Потпуно се делегитмисао и довео се до апсурда“, рекао је Додик.

Нагласио је да Уставни суд промовише централистичку бошњачку политику уз подршку странаца. "Суштина Дејтонског спразума је децентрализација“, подвуао је Додик.

Додик је навео је да Уставни суд у континуитету крши Устав. "И ова одлука коју су донели пре неколико дана је такође неуставна", изјавио је Додик.

Уставни суд БиХ није дао никакав одговор након захтева из Републике Српске да до петка, 23. јуна до подне повуче спорну одлуку о брисању члана 39 Правилника тог суда, којим је предвиђено одгађање седнице ако не присуствује најмање један судија кога је изабрала Народна скупштина Српске.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара