Црна Гора – Милатовић и Ђукановић одмерили снаге у ТВ дуелу

У Црној Гори је, од поноћи, изборна тишина уочи другог круга председничких избора. Грађани ће бирати између председничког кандидата Покрета "Европа сад" Јакова Милатовића и Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића.

Вече пред изборну тишину обележио је ТВ дуел председничких кандидатаТеме су биле унутрашња политика, економија, европске интеграције, регионални односи, борба против корупције.

"Избори који имају други круг у недељу, 2. априла, још једна су историјски важна прекретница за Црну Гору. На њима се бира председник државе, на њима се догађа прво полувреме јединственог изборног циклуса који ће се завршити 11. јуна на парламентарним изборима, када ће Црна Гора добити Владу. На свим тим изборима Црна Гора треба да потврди да ли остаје привржена свом европском циљу", каже Мило Ђукановић, председнички кандидат ДПС-а.

"Желим да се никада нико не буде нашао дискриминисаним у нашој Црној Гори. Да се не понови оно што се понављало 90-их година, што се понављало претходних година, када је увек један народ у Црној Гори дискиминисан од стране господина Ђукановића и његовог режима. Желим да видим лепшу, богатију и праведнију Црну Гору, Црну Гору свих нас, коначно европску Црну Гору", поручио је Јаков Милатовић, председнички кандидат Покрета "Европа сад".

Аналитичари предвиђају да ће сутрашњи изборни дан бити неизвестан, резултати неизвесни, али благу предност дају Јакову Милатовићу, кога су подржали кандидати који нису прошли у други круг избора.

Мило Ђукановић са својих 120.000 гласова освојених у првом кругу рачуна и на гласове које је освојила у првом кругу Драгиња Вуксановић Станковић и на још најмање 40.000 гласова.

Нешто више од 500.000 грађана Црне Горе, осми пут од увођења вишестраначја и четврти пут од обнављања самосталности Црне Горе, излази сутра на биралишта.

четвртак, 01. јун 2023.
21° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено