Шта су поручили Ђукановић и Милатовић на завршним конвенцијама уочи другог круга избора

Остало је два дана до другог круга избора за председника Црне Горе. Завршава се кампања Јакова Милатовића, кандидат покрета Европа сад, и Мила Ђукановића, лидер Демократске партије социјалиста. Кандидати за председника одржали су завршне конвенције.

Ко ће бити на челу Црне Горе одлучиће други круг. После више од две и по деценије 2. априла грађани ће одлучити да ли остаје у вили Горици Мило Ђукановић или се у њу усељава Јаков Милатовић.

Предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић оценио је да противници грађанске и европске Црне Горе упрегли су сав свој потенцијал да обезбде проходност за њиховог кандидата и да на тај начин скрену државу са њеног европског пута.

Он је, током посете Рожајама, рекао да Црна Гора на изборима у недељу бира да ли ће наставити европским путем или ће, како је рекао, посустати под агресивним притиском великодржавног национализма и напустити пут достизања европских вредности.

Ђукановић каже да су ДПС и његови истомишљеници допринели да се у Црној Гори сачува мир и мултиетнички склад.

“Допринели смо да ова земља обнови своју државну кућу, да се окрене правом новом савременом систему вредности, постане чланица најпрестижнијег војног политичког савеза у историји човечанства, и дошли смо до посљедњег корака”, навео је Ђукановић.

Према његовим ријечима, последњи корак је чланство државе у Европској унији.

“Тај задатак смо започели, направили неколико веома важних корака и спремни смо да направимо и завршни корак. Убеђен сам и да тај завршни корак можемо да направимо током мог следећег председничког мандата”, поручио је Ђукановић на завршном митингу пред изборе.

Милатовић: Сваки диктатор мора пасти

Председнички кандидат Јаков Милатовић, такође је одржао скуп пред други круг избора. "Узалуд ласкање, дворци, пирамиде јер диктатор сваки једном мора пасти. Свакаквих је људи диљем земног шара, неки небо гледа, неки у под тмасти, неко читав живот хоће да те вара, али диктатор сваки једном мора пасти“ рекао је Милатовић.

Он се захвалио грађанима Подгорицр који су уједињени у том циљу.

Овај пут није био нимало лак, било је подметања, паковања, вербалних и физичких напада, али истрајали смо сви заједно јер је у питању Црна Гора, наша и једина! Зато ће она након величанствене победе 30. августа коначно запечатити победу 2. априла. То је светло на крају тунела, а у недељу коначно излазимо из тунела који је био дуг 30 тешких година!”, казао је Милатовић.

Он се захвалио и председничким кандидатима из првог круга који су му пружили искрену и несебичну подршку, али и свим слободним грађанкама и грађанима, интелектуалцима и грађанским активистима који су показали да се боре за бољу Црну Гору.

“Честитам нам свима на храбрости, то је знак слободе! Од недеље ће коначно наступити време у ком радна места и друштвени статус неће зависити само од тога кога сте подржали или гласали већ ће се мерити по томе колико је ко талентован, способан и вредан. То је Црна Гора за коју се ми заједно боримо“, поручио је.

Према његовим речима, то је другачији систем вредности, у односу на онај који, како каже, ће послати у политичку прошлост.

"Тај систем је разорио породице, свађао браћу, ломио пријатељства и све се само гледало кроз призму политике јер ако нисте били за ДПС или Ђукановића нисте имали чему да се надате у овој нашој најлепшој земљи на свету”, казао је Милатовић и подсетио на систем вредности у којем су се гледали подобни уместо способни.

“У недељу ћемо сви заједно рећи Адио Мило”, закључио је Милатовић.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво