Нова хапшења у полицији Црне Горе, сумњиче се да су створили криминалну организацију

Службеник Криминалистичко-обавештајне аналитике Управе полиције у Бијелом Пољу и још две особе ухапшени су у акцији Специјалног полицијског одељења.

Они су осумњичени за кривично дело стварање криминалне организације, саопштено је из Специјалног државног тужилаштва. Полиција је током претреса њихових станова и других просторија које користе, одузела већу количину новца и вредне покретне ствари за које се сумња да су прибављене криминалном делатношћу.

"У истом предмету, због истог кривичног дјела, раније су лишени слободе М.Ш. и В.Ј., против којих је одређено спровођење истраге и који су у притвору", наводи се у саопштењу СДТ-а.

Ухапшени ће бити спроведени специјалној тужитељки ради саслушања у својству осумњичених, у законском року.

"Специјално државно тужилаштво ће, о својим даљим радњама и стању поступка, благовремено обавјештавати јавност, а посебно истичем да су државни органи, медији, удружења грађана, јавне личности и друга лица дужни да се придржавају претпоставке невиности и да својим јавним изјавама о поступку који је у току не вријеђају друга правила поступка и права лица против којих се поступак води", наводи се у саопштењу.

Подсетимо, у току је операција Специјалног државног тужилаштва и Специјалног полицијског одељења у којој су до сада ухапшени службеници црногорске полиције Г. С., М. П., В. Б., М. О., као и Т. А. Како је претходних дана саопштено, кривичном пријавом обухваћено је 17 особа, а међу њима највише бивших и активних полицајаца.

Ухапшен је и Дејан Кнежевић дугогодишњи службеник и функционер Управе полиције Црне Горе. Он је раније био руководилац Одсека за борбу против кријумчарења дрога. Помоћник директора Управе полиције за организовани криминал постао је почетком марта 2021. године, док му је нандат на тој функцији продужен пре неколико седмица.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се