Ухапшен функционер црногорске полиције

У акцији Специјалног полицијског одељења ухапшен је в.д. помоћника директора Управе полиције за борбу против организованог криминала Дејан Кнежевић, потврђено је Порталу РТЦГ.

Ухапшен функционер црногорске полиције Ухапшен функционер црногорске полиције

Припадници Специјалног полицијског одељења (СПО) Дејана Кнежевића су ухапсили по налогу Специјалног државног тужилаштва, преноси Портал РТЦГ. 

Портпарол Специјалног државног тужилаштва Вукас Радоњић потврдио је информацију о хапшењу.

"У наставку акције коју Специјално полицијско одјељење предузима по налогу и заједно са Специјалним државним тужилаштвом, а на основу вишемјесечног планираног и координисаног дјеловања Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења и Агенције Европске уније за сарадњу органа за спровођење закона - Еуропол, данас је лишен слободе вршилац дужности помоћника директора Управе полиције за Сектор за борбу против криминала, Д.К.,због постојања основа сумње да је учинио кривично дјело стварање криминалне организације и друга кривична дјела", рекао је Радоњић.

Специјално државно тужилаштво ће, како је рекао, о даљим радњама и стању поступка, благовремено обавештавати јавност. И посебно је истакао да су "државни органи, медији, удружења грађана, јавне личности и друга лица дужни да се придржавају претпоставке невиности и да својим јавним изјавама о поступку који је у току не вријеђају друга правила поступка и права лица против којих се поступак води".

Дејан Кнежевић је дугогодишњи службеник и функционер Управе полиције. Раније је руководио Одсеком за борбу против кријумчарења дрога. Помоћник директора Управе полиције за организовани криминал постао је почетком марта 2021. године.

Мандат на тој функцији продужен му је пре неколико седмица.

Саопштењем се огласила и Управа полиције Црне Горе.

"Данас је лишен слободе в.д. помоћника директора Управе полиције за Сектор за борбу против криминала Дејан Кнежевић.
Имајући у виду фазу поступка, односно законска ограничења, не може се саопштити више детаља. Полиција сарађује и поступа по налогу Специјалног државног тужилаштва у овом случају", наводи се у полицијском саопштењу.

 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво