Вијести: Затражено полицијско обезбеђење за Јакова Милатовића

Председничком кандидату Покрета "Европа сад" Јакову Милатовићу биће додељено полицијско обезбеђење, које је тражила његова партија, због бојазни да је физички угрожен, потврђено је "Вијестима" из црногорског Министарства унутрашњих послова.

Како преносе Вијести, Влада Црне Горе ће о томе одлучити на телефонској седници данас или сутра.

Та одлука кабинета Дритана Абазовића, као и у неким другим случајевима, биће привремена, све док Агенција за националну безбедност и Управа полиције не утврде да ли и одакле Милатовићу прети опасност.

Према закону, процену безбедности ради Агенција за националну безбедност на захтев полиције.

Из Министарства унутрашњих послова Вијестима су потврдили да су добили захтев од Покрета "Европа сад".

"Министарству унутрашњих послова – Управи полиције достављен је  захтјев од стране Покрета Европа сад који је потписала потпредсједница Оливера Ињац, за израду безбједносне процјене степена угрожености господина Јакова Милатовића. Поступак по овом захтјеву је у току”, наводи се у одговору МУП-а.

Из Покрета "Европа сад" нису одговорили на питања Вијести, али је незванично потврђено да постоји бојазан за безбедност Милатовића. Посебно након инцидента на Цетињу, за који још нико није процесуиран, као и порукâ упозорења које стижу у његов изборни штаб.

Милатовић је Ђукановића оптужио да стоји из напада на њега на Цетињу 10. марта. Тада је група грађана, која се првобитно окупила испред Спортског центра где је била заказана конвенција Милатовића, прво протестовала, а затим га вређала и напала док је улазио у зграду.

Из Управе полиције је након тога саопштено да су процесуирали осам особа због спречавања њихових службеника у вршењу службене дужности уочи промоције Милатовића на Цетињу.

У саопштењу се не наводи да су идентификоване особе које су тада насрнуле на Милатовића. Саопштено је да, у сарадњи са тужилаштвом, раде на идентификацији осталих особа које су учествовале у том догађају и утврђивању евентуалних кривичних дела или прекршаја.

ДПС је осудио напад на Милатовића.

Милатовић је на председничким изборима 19. марта освојио 28,92 одсто гласова бирача и пласирао се у други круг избора. Противкандидат ће му бити актуелни шеф државе Мило Ђукановић (ДПС) којег је подржало 35,37 одсто бирача.

четвртак, 01. јун 2023.
23° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено