Рамбо Амадеус: Сваки облик насиља, а нарочито према деци и женама, мени је неприхватљив и гнусан

Музичар Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус, огласио се поводом оптужби за сексуално узнемиравање продуценткиње телевизијске емисије "Дневница" Лејле Кашић.

Рамбо Амадеус каже да би му било много лакше када би било изнето шта му се "конкретно замјера", као и да је њиховој комуникацији "читавог дана била гомила неспоразума и неслагања".

"Овако изгледа као нека њена медијска тактика, али нека, ево покушаћу сам да таксативно набројим и признам сва моја недјела. Молићу дотичну госпођицу да ме допуни ако сам нешто од недјела заборавио“, навео је Рамбо Амадеус на Фејсбуку.

"Читав дан сам био надрндан и саркастичан због чињенице да сам тако брзоплето упао у нешто што никакве везе нема са мојим сензибилитетом и увјерењима. Прије свега због мог противљења да снимамо јавно породицу којој се помаже и тиме је стигматизујемо у јавности. То ми је дјеловало ужасно сурово, нисам могао да појмим да је то некоме кул и да мисли да тиме чини добро дјело", додаје Рамбо Амадеус.

Каже и да је емисије "чекирао површно", као и да није ни приметио да се породица којој се помаже излаже медијима.

"Противио сам се гласно пред сниматељском екипом, али пошто се читава локална заједница већ радовала што ћу да учествујем у тој добротворној акцији стављен сам пред свршен чин. Није ми преостало друго него да пиздим. На пример због продуценткињиног перманентног исправљања сваке моје реченице у вези са било чим. То је требало издржати“, наводи Рамбо Амадеус.

"Затим због бестидног кокетирања, пренемагања, које ми је ишло на живце читав дан. Због лажног моралисања и инсистирања на томе како је тај рад не знам колико хуман, а заправо се социјално угрожени излажу медијима зарад њене личне промоције. Због чињенице што је генерални спонзор емисије фирма која има кладионице, а знамо да је то тренутно највећи проблем и најбржи пут ка сиромаштву против ког се овај серијал као бори", додаје.

Истиче да је оптужен и јавно осуђен због сексуалног узнемиравања и злостављања.

"Ево да прецизирам. Дотичну госпођицу сам, док смо се приближавали кући социјално угрожене породице, савим непланирано пипнуо или пљеснуо по дупету или пак штипнуо, појма немам сад. То нема никакве везе са сексом, барем не с моје стране. Хтио сам да јој некако дојавим да немам више што, да ме је сатјерала у понижавајући положај. Некакав задњи покушај да одустане од грубог упада у интиму једне породице. Несретно артикулисан квазидругарски аларм. Сексистичан можда, сексуалан не“, поручује Рамбо Амадеус.

Додаје и да то "није нико видио, није се ни она бунила, могао бих да негирам, али мрзи ме да фолирам. Нисам тај лик".

"Дакле, пљеснуо сам, пипинуо или штипнуо (ствар форензичке интерпретације) у трајању од једне секунде. Вјерујем да постоје сателитски снимци који то могу да потврде, данас се ионако снима сваки педаљ планете."

"Нетом касније, током снимања, у станчићу угрожене породице, док ја лично нисам успјевао да контролишем своје огромно узнемирење, гдје сам псовао пред камером и друштво и државу због чињенице да морамо да просимо да бисмо неким људима омогућили да плате дугове и напуне фрижидер, дотична је приказала пуну присебност и хладнокрвност", наглашава Рамбо Амадеус.

Након снимања, додaје, "на самом растанку, кренула је да демонстрира некакву позоришну љутњу и тражила да се извиним".

"Након што није добила задовољавајуће извињење, кренула је у хистерични напад, толико јак да сам јој рекао да је лудача и да треба да се лијечи. То заиста искрено мислим и сад. Баш као што једнако мислим да је читава медијска сцена болесна, без скрупула, у којој се у одсуству јасних етичких начела прихвата cancel култура – култура средњовјековног лова на вјештице само у ери мобилних телефона", поручује Рамбо Амадеус.

Наглашава да му је сваки облик насиља према било коме, а нарочито према деци и женама, неприхватљив и гнусан.

"Али овдје заиста не осјећам да сам био насилан него да сам бранио сопствени интегритет. Мушкарац на њеном мјесту би прошао горе", поручује Рамбо Амадеус.

"Знам да ће ме сада медијски сахранити што нисам прихватио доминантно друштвено лицемјерство и јавно се извинио. Не могу. Огавно ми је да се извињавам особи за коју мислим да је манипулативна, девијантна и зла. Наравно да ми је жао што сам изгубио живце и додирнуо нешто што се не додирује без дозволе. Наравно да ми је жао што сам изгубио живце и драо се. Није било у реду. Mea maxima culpa. Извињавам се свима онима који су од мене очекивали квалитетније понашање под притиском. Надам се да је ова наизглед техникалија у извињавању јасна", каже Рамбо Амадеус.

Наводи и да је организацију Уницеф одмах следеће јутро, благовремено и самоиницијативно, усмено и писмено обавестио да замрзавају његов аранжман док се случај не расветли, као и да су они "реаговали тачно онако као што ваљда морају".

"Дебилна cancel култура која појачава данашњу психологију стада неће ме натјерати да се сада плашим од пропасти свог угледа. Боли ме патка за јавни углед у ком је јавна сфера потпуно деградирана. Кренули сте хајку, извол'те. Могу да се извиним младој новинарки, искрено и дубоко, али само уз опаску да вјерујем да има дијагнозу и да по мом лаичком мишљењу треба да се лијечи. Можда и ја треба да се лијечим, ко то зна, није искључено. Ако сам урадио нешто противзаконито, платићу глобу, или идем у затвор, ако не будем имао довољно пара. Судећи према тешким криминалцима који код нас живе по гајбама с наногицом, а проводе се по монденским излетиштима викендом, за ватање за дупе у трајању од једне секунде не вјерујем да могу да прођем горе од тога", поручио је Рамбо Амадеус.

"Једино над чим тренутно имам моћ је да не дозволим емитовање дјелова емисије у којима сам ја. А оно што сте снимали тајно качите по друштвеним мрежама. Чим одробијам своје, почиње школа једрења", закључио је Рамбо Амадеус у објави на Фејсбуку.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво