Читај ми!

Председница Словеније Наташа Пирц Мусар положила заклетву: Моје срце сада куца за вас

Адвокатица Наташа Пирц Мусар положила је заклетву на свечаности у Скупштини Словеније и тако постала прва председница те земље.

Након захвалности досадашњем председнику, Наташа Пирц Мусар је положила заклетву као нова председница.  

На свечаној седници након полагања заклетве обавезала се да ће поштовати уставни поредак, поступати по својој савести и дати све од себе како би обезбедила просперитет Словеније.

"Данашњом заклетвом обавезала сам се да ће сваки дан мог живота бити посвећен вама. Моје срце сада куца за вас", поручила је Пирц Мусарова која је раније ове недеље представила свој тим.

Нова председница Словенија ће сутра преузети дужности од претходника Борута Пахора.

Новоизабрана председница као своје прво путовање у иностранство планира турнеју по земљама Западног Балкана. Најавила је и наставак напора њеног претходника Борута Пахора у процесу Брдо–Бриони.

Наташа Пирц Мусар у другом кругу председничких избора победила је ривала из Словеначке демократске странке Анжеа Логара.

Рођена је 1968. године у Љубљани. Детињство је провела у Камнику, а сада живи у Радомљу. Дипломирала је на Правном факултету у Љубљани 1992. године, а 23 године касније докторирала је на Правном факултету у Бечу.

Први посао јој је био на националној телевизији, а након шест година прешла је на ПОП ТВ. У јулу 2004. Народна скупштина ју је први пут изабрала за повереника за информације, а други петогодишњи мандат на овој функцији завршила је 2014. Од тада се бави адвокатуром.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се