Читај ми!

Министарка правде Мађарске: Потребно нам је време за спровођење мера ЕУ

Мађарској је потребно време за спровођење мера и позива партнере из Европске уније да буду "толерантни", рекла је министарка правде те земље Јудит Варга.

Варга је рекла да је Мађарска предложила 17 мера за које сматрају да могу да отклоне "све забринутости" које је изразила Европска комисија, пренео је АП.

"Потребно је време, јер чак и ако постоје убрзане процедуре за усвајање закона и измену закона, потребно је формирати нове институције. За то морате да запослите нове кадрове", рекла је Варга новинарима у Бриселу.

Такође је рекла да очекује да ће Мађарска имати времена до средине новембра да покаже да је на правом путу.

Европска комисија препоручила је у недељу да Брисел суспендује око 7,5 милијарди евра намењених Мађарској због забринутости у вези са демократским назадовањем и могућом корупцијом при управљању новцем ЕУ.

Европски комесар за финансије Јоханес Хан саопштио је у недељу да, упркос мерама које је Мађарска предложила за отклањање уочених недостатака, Европска комисија препоручује суспензију средстава "процењених на 7,5 милијарди евра".

Комисија је такође поставила услове под којима Мађарска може да задржи приступ фондовима Уније, укључујући доношење нових закона, за које је Будимпешта рекла да ће одмах испунити.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво