Читај ми!

Абазовић у СДТ-у изнео шему шверца цигарета: Очекујем да се покрене лавина

Црногорски премијер у техничком мандату Дритан Абазовић у Специјалном државном тужилаштву изнео је шему шверца цигарета, као и шему повезаних лица и компанија. Рушењем шверца цигарета, руши се и пирамида шверца кокаина и утицај појединих структура у Црној Гори, рекао је Абазовић новинарима и додао да је поменуо конкретна имена и да очекује покретање лавине.

Дритан Абазовић је, у изјавима медијима након изласка из Специјалног државног тужилаштва (СДТ), рекао да је ово компликована материја, као и да тужиоцима треба доста времена.

"У СДТ се преселила прича око шверца цигарета. Очекујем да се покрене лавина, грудвица је кренула. Морао сам да искажем путоказ шверца цигарета у Црној Гори. Говорио сам о оперативним подацима и очекујем да тужилаштво утврди да ли је то тачно или није. Говорио сам о конкретним именима, сада сам проширио листу... Нијесу то непозната имена и фирми и појединаца", поручио је Абазовић и навео да је у СДТ-у оставио одређену документацију и оставио инпуте где то тужиоци могу наћи.

"Дао сам један примјер који има везе и са претходним СДТ-ом, па нека испитују", додао је премијер.

Поручио је и да ће држава урадити све што може у циљу безбедности тужиоца Владимира Нововића.

"Нововић је човјек који ће заједно са својим тимом да се обрачуна са мафијом", додао је Абазовић.

"УРА не уцењује никога"

На питање о формирању парламентарне већине, премијер је рекао да "треба дати шансу дијалогу".

"Драго ми је што се потписао споразум. У Црној Гори треба да сарађују странке и појединци, добра је ствар да буде освјежење и промјена. Ја сам за то да остане Данијела Ђуровић. Седам мјесеци смо чекали на новог специјалног тужиоца и сада желимо да гурамо земљу у нестабилност", додао је Абазовић. 

Политички проценти га, како је рекао, не занимају.

"Оно што нас занима је да се стегне обруч око људи који су овог земљи причинили много зла. Тада ће овој земљи бити много боље", истакао је Абазовић.

Абазовић је поручио да УРА не уцењује никога.

"Ми ћемо се водити националним интересима Црне Горе. Ђукановић је одлучио да окрене лист када је схватио да ће се мањинска Влада бавити организованим криминалом, сада се скрива иза ДФ-а. Они партнери, који треба да пруже кључну поруку, неће сигурно изостати", додао је Абазовић.

Средином прошлог месеца, председник Владе, између осталог, рекао је у парламенту да оперативни подаци говоре да је већи део заплењених цигарета власништво "Бемакса" или људи повезаних с њима, те да они финансирају "прљаву кампању против њега", јер се упустио у борбу против криминала која погађа и њих.

Након оптужби које је премијер Абазовић изнео у Скупштини на рачун компаније "Бемакс", да су цигарете заплењене у Луци Бар њихово власништво и људи повезаних са њима, из те компаније су саопштили да "људска машта може свашта".

Из компаније тврде да се више од 15 година баве искључиво грађевинским радовима.

Из Специјалног тужилаштва су раније навели да је формирано више кривичних предмета због постојања основа или основане сумње да је учињено кривично дело кријумчарење, укључујући цигарете из Луке Бар. 

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво