Читај ми!

Абазовић: Убиства Душка Јовановића и Ива Пуканића повезана са шверцом цигарета

Црногорски премијер Дритан Абазовић поручио је у парламенту да прича о шверцу цигарета у Црној Гори има везе с убиством уредника листа Дан Душка Јовановића.

Одговарајући на иницијативу о изгласавању неповерења његовој влади, Дритан Абазовић је изјавио да би "решење тог убиства било велики покретач политичких промена у Црној Гори".

"И убиство [уредника хрватског недељника Национал Ива] Пуканића има везе са шверцом цигарета", рекао је Абазовић.

Навео је да постоје "људи кориташи који после 30. августа [2020] нису више могли да се конектују на државни систем".

"Позвани су да стално чине нешто, да изазивају верску и националну мржњу. Ови људи стварају атмосферу 'да нам неће Шиптари одлучивати о нашој земљи'. То је наратив, притисло се дугме да сви они усмере своју војску на мене и владу", рекао је премијер.

Навео је да би Темељни уговор са СПЦ потписао и када би знао да га ниједан човек неће гласати.

"Никакву политичку калкулацију немам, логично је да моја странка није претендент тог бирачког тела. То бих урадио зато што мислим да је то питање права и будућности Црне Горе. Оно није изазвало ништа, нити ће изазвати", рекао је Абазовић.

Говорећи о политички извођачима дестабилизације Црне Горе, Абазовић је навео да су то Рашко Коњевић (СДП) и Пеђа Бошковић (ДПС).

"Политички реализатори тога. Питам колегу Бошковића да ли је био на састанку у Бандићима после 30. августа с екипом коју сам поменуо? Да ли је део тог разговора био да се не признају резултати, него да крене хаос на улицама Црне Горе? Ја сам ту хоботницу раскринкао у потпуности и она тешко може да се врати, чак и да ви формирате владу у којој ћете имати утицај и своје људе", рекао је Абазовић.

Премијер је позвао специјалног државном тужиоца да провери све његове наводе и спроведе правду, истичући да су људи које је навео "они који гурају Црну Гору у дестабилизацију".

"То тврдим, ставио бих руку у ватру. Објаснио сам за М портал, имам да објасним и за портал Аналитика, и за Побједу, и за Драшка Ђурановића, и за Дарка Шуковића, и за Љуба Филиповића, и за многе друге. Да објасним шта је наратив и ко кога финансира. Да питам одакле њима станови, ко је њима отплатио кредите", рекао је Абазовић.

Упозорио је да ће, ако не буде реконструкције владе, "механизам отићи у руке Мила Ђукановића".

"Каква је ситуација, механизам неће поћи у руке Ђукановића, него у руке Бемакса. Они ће одлучити ко може, а ко не да направи владу. Механизам ће поћи у руке Зоран Лазовића и у руке екипе из Хотела Подгорица. Тамо ће поћи механизам само због грађана. Ако Скупштина одлучи да тај механизма дâ њима, сретно било", поручио је Абазовић.

Посланици Скупштине Црне Горе, на данашњој седници која је у току, изјасниће се о иницијативи пет странака предвођених Демократском партијом социјалиста Мила Ђукановића, о предлогу за изгласавање неповерења Влади Дритана Абазовића. 

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара