Читај ми!

Пуповац: Помогао сам Милановићу да постане председник, не очекујем извињење

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац рекао је у радио-емисији "У мрежи" да не очекује извињење од председник Зорана Милановића иако му је, како каже, помогао да постане председник, након чега доживљава понижавања и поруке од "најцрњих фашиста у Хрватској".

Председник Хрватске Зоран Милановић синоћ је још једну у низу објава на Фејсбуку посветио Милораду Пуповцу.

"Пленковићев жетон Пуповац опет си диже цену на иностраном тржишту. Како му валута код куће губи на вриедности, путем сарајевских медија сада по региону шири своју уставобранитељску бригу за Хрватску. Није новост да се за себе ценка ако треба и на иностраној тезги. Милорад, стари ХДЗ-ов саучесник још је у Санадерово доба извежбао политичку трговину, знајући кад треба припретити угледом Хрватске и добити ексклузивну франшизу за заступање хрватских Срба. Једном стечена, мисли ваљда, да је и доживотна. Сузног ока данас за сарајевске, сутра веројатно за београдске медије проказиваће Хрватску. Милораде, а кад си намеравао проказати корупцијске работе власти у којој седиш? Ако што можеш - и желиш - учинити за своју земљу, ето ти предлога. А да, чекаш да ти цена порасте", написао је Милановић.

Милорад Пуповац, који је пре неколико дана објавио оптужбе и увредљиве поруке за које тврди да му је слао шеф државе, каже да не очекује извињење од председника Милановића.

"Не очекујем извињење и не треба ми. Ја сам предуго у политици да бих тражио извињење. Ја само тражим да ово престане, ово је вулгарност и трампизам. Вулгаризам се не може решити, може само разорити оно мало институција које имамо. Председник треба бити чувар институција. Требамо системски приступ, не требамо Чаругу реформатора, требамо човека с идејом, а не с грубим речима. Агресивност није стил", рекао је Пуповац.

Истиче да је Милановићу помогао да постане председник.

"Човека поштујем и помогао сам му да постане председник, а након тога доживљавам понижавања и добијам поруке од најцрњих фашиста у Хрватској који би ме ликвидирали, а који су сада са њим", каже Пуповац.

"Треба се вратити разговору"

Упитан да ли је обмануо јавност када је показао цензуриране поруке које му је слао Милановић, Пуповац је рекао да је показао најрелевантније поруке и да ће радо замолити и остале људе којима је председник слао поруке да их објаве.

"Педседник полази од претпоставке да је свако ко слободно гласа и гласа против његовог става лопов, али ја знам зашто сам то направио, и да је имао стрпљења да разговара са свим актерима у процесу, можда је могло бити како је он предложио, али њему је било до хајке, до кавге, а не до решења. Треба се вратити разговору. Не жели само он реформу правосуђа, сви знамо у којем је стању и чије је наслеђе, којих политика и људи", истакао је Пуповац.

Рекао је да су његови мотиви искључиво везани с поштовањем процедуре.

"Не може се нико понашати тако да нема никог између њега и народа. Знамо где то води. Он може предложити најбоље људе, али не овако", сматра Пуповац.

На питање шаље ли му председник још поруке, одговорио је да је било порука, али да му јуче није ништа слао.

Пуповац је у понедељак, коментаришући спор са председником Зораном Милановићем, рекао да се не може говорити о уобичајеној политичкој расправи јер, како је навео, језик који користи Милановић онемогућава било какву врсту расправе.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво