Читај ми!

Ђукановић најавио да ће потписати Закон о слободи вероисповести

Председник Црне Горе Мило Ђукановић најавио је да ће потписати законе које је парламент усвојио у среду, међу којима и измењени Закон о слободи вероисповести.

Mило Ђукановић је рекао да је чврсто опредељен за Устав, а он прописује да је председник обавезан да потпише поново изгласане законе.

"Устав је недвосмислен, не оставља простора за различита тумачења, нити за другачије понашање председника државе, уколико жели да се придржава Устава", казао је Ђукановић у интервјуу агенцији МИНА.

Ђукановић је истакао и да неће потписати предлоге за опозив седам амбасадора јер би то, како је казао, значило да саучествује у блаћењу тих људи. 

Подсетимо, посланици Скупштине Црне Горе поново су усвојили Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести и још три закона.

Закони које је Скупштина изгласала 29. децембра председник Црне Горе Мило Ђукановић је вратио уз образложење да је процедурално нејасно да ли је исправно утврђен и да ли је правно ваљано потврђен мандат новој посланици.

Ђукановић: Београд наставља да се меша у изборни процес

Председник Црне Горе оптужио је званични Београд да, како каже, наставља са праксом свог мешања у политички и демократски живот и изборне процесе у тој држави.

"Нема никакве сумње да је Београд био врло инволвиран у парламентарне изборе у Црној Гори. И непосредно, и посредно уз функционализовање Српске православне цркве. Дакле, из уста њихових јавних личности смо више пута чули изразиту заинтересованост за изборни исход у Никшићу и за попис становништва у Црној Гори", рекао је Ђукановић говорећи о предстојећим изборима у Никшићу.

Ђукановић је у интервјуу агенцији МИНА оптужио и Демократски фронт, који је део владајуће већине, да "потпуно нескривено", чак, како је казао, поносно делује у интересу друге државе, која жели да поништи црногорски национални и културни идентитет.

Према његовим речма, актуелна влада не би требало да има подршку 41 посланика и да најжешће критике и ултиматуме добија од коалиције која унутар владајуће већине има две трећине, односно 27 посланика.

Сматра да ће врло брзо влада морати да се определи да ће да следи курс, како је навео, "примитивног национализма који диктира ДФ", или оно што је потписала и ићи даљим путем европеизације Црне Горе.

Говорећи о актуелној власти, он је рекао да не очекује да оваква владајућа коалиција може бити озбиљна подршка влади током четворогодишњег периода.

"Дакле, верујем да ће се Црна Гора суочити са потребом превремених парламентарних избора", рекао је Ђукановић.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво