Читај ми!

Скупштина Црне Горе поново усвојила Закон о изменама Закона о слободи вероисповести

Посланици Скупштине Црне Горе поново су усвојили Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести и још три закона.

За Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести и још три закона гласао је 41 посланик.

"Ми смо гласали већински, доминантно, на сједници која је била 28, данас смо поновили све, очекујем да предсједник државе потпише акте и да се самим тим стави тачка. Ко хоће да иде на уставни суд, нека иде на уставни суд - али ће на уставном суду завршити и сви они акти који су електронски донешени у току 2020. године. Па, ако неко жели да се надгорњава, нека се надгорњава", поручио је Дритан Абазовић, потпредседник Владе Црне Горе.

Седници нису присуствовали посланици опозиционих странака. 

Закони које је Скупштина изгласала 29. децембра председник Црне Горе Мило Ђукановић је вратио уз образложење да је процедурално нејасно да ли је исправно утврђен и да ли је правно ваљано потврђен мандат новој посланици. 

Председник Владе Здравко Кривокапић каже да Ђукановић, теоретски, може поново да не потпише закон.

"Практично, ја мислим, пошто је он, пошто је господин Ђукановић ипак политички искусан и зна шта би то изазвало, апсолутно не доводим могућност да он не потпише све ове донешене законе. Ви сте чули да је закон усвојен, поново усвојен и ја мислим да сада више не постоји та могућност неког одлагања - закон ће бити врло брзо објављен у Службеном листу, после тога, креће примена тога закона, као и свега другог", наглашава Кривокапић.

Посланици су одлучивали и о Закону о изменама и допунама Закона о кредитним институцијама, Закону о изменама Закона о санацији кредитних институција и Закону о изменама и допунама Закона о фискализацији у промету производа и услуга.

На другом ванредном заседању црногорског парламента, које је одржано убрзо после првог, посланици су изгласали измене Закона о раду, Закона о државним службеницима и намештеницима и допуне Закона о здравственој заштити.

Седницама су присуствовали премијер Здравко Кривокапић и сви министри у влади. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво