Свечана вечера за Вучића и делегацију у Загребу

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић приредила је у својој службеној резиденцији на Пантовчаку свечану вечеру за председника Србије Александра Вучића и делегацију и искористила прилику да још једном истакне значај посете шефа српске државе.

Грабар Китаровићева је, у обраћању званицама, рекла да је чула да је и у Србији најбитније бити добар домаћин.

"Исти је случај и код нас. Моја мајка се увек трудила да гости који долазе код нас не оду после на роштиљ", нашалила се хрватска председница.

Истакла је да је посета председника Вучића значајна.

"На мојим рукавима је данас писало 'храброст'. Надам се да ће следећи пут писати 'мудрост'", нагласила је Грабар Китаровићева и додала да је фан мотивационих порука.

Колинда Грабар Китаровић се Вучићу и делегацији извинила ако су доживели неку непријатност, те додала да се ради о мањини, а да већина Хрвата жели разговоре и договор.

Вучић се нада бољим односима Хрватске и Србије

Председник Вучић је оценио да је гостопримство које му је указано у Загребу на високом нивоу, и позвао Грабар Китаровићеву да дође у Србију гарантујући јој да ће се уверити у српско гостопримство.

Још једном је поновио да не мари за протесте који су одржани током дана у Загребу.

Изразио је задовољство што у српским медијима није било негативног на рачун Хрвата поводом ове посете.

Вучић се нашалио да је назвао министра Александра Вулина и поручио му да и за њега важи 100 дана ћутања на теме из прошлости.

Вучић је рекао да се се нада бољим односима Хрватске и Србије.

Додао је да је посебно задовољство што се на Пословном форуму окупио велики број привредника из Србије.

На свечану вечеру позвани су и бројни српски и хрватски привредници, представници јавног и културног живота, као и верски великодостојници. Међу званицама био је и српски глумац Мики Манојловић.

Хрватски премијер Андреј Пленковић, међутим, није присуствовао вечери на Пантовчаку.

Вучић сутра наставља посету Хрватској обиласком места Вргинмост, у којем живи српско становништво и учешћем на скупштини Српског народног вијећа.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво