Стрпљење међународне заједнице на измаку

Неће се више толерисати недостатак воље међу Србима, Бошњацима и Хрватима за спровођење реформи, јер је стрпљење међународне заједнице на измаку, рекао високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Високи представник међународне заједнице за Босну и Херцеговину Валентин Инцко рекао да се више неће толерисати недостатак воље међу Србима, Бошњацима и Хрватима за спровођење реформи.

Инцко је у интервјуу немачком недељнику ''Шпигл'' рекао да је стрпљење међународне заједнице на измаку и, нагласио да се више неће толерисати блокаде и недостатак воље за спровођење реформи.

На питање да ли премијер Републике Српске Милорад Додик, који се залаже за аутономију, мора рачунати на санкције, Инцко је рекао да ће се о томе ''одлучивати касније'' и упозорио да међународна заједница неће више допустити да је неко ''слуђује''.

Инцко је рекао да њима помаже да се суседи, укључујући, како је навео, Србију, покажу конструктивним у заштити суверенитета Босне.

Поводом оцене ''Шпигла'' да медији у Сарајеву шпекулишу о томе да би конфликт између Бошњака и Срба могао поново довести до рата, Инцко је рекао да би те шпекулације требало хитно да се обуставе и да су многи ратови почели-речима.

''Речи делују понекад као стрелице и погађају у душу'', рекао је Инцко и додао да ране из последњег рата нису залечене.

Поновни састанак представника Бошњака, Срба и Хрвата високи представник је најавио за 19. октобар.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије