РС за минималне измене Устава БиХ

Република Српска може да прихвати само разговоре о минималним корекцијама Устава Босне и Херцеговине, изјавио за РТС премијер Милорад Додик. Тадић разговарао са Додиком.

Дан после састанка у Бутмиру, премијер Републике Српске Милорад Додик каже за РТС да Република Српска може да прихвати само разговоре о минималним корекцијама Устава Босне и Херцеговине.

Додик остаје при ставу да Савет министара БиХ не може да постане Влада, као и да реформе Високог представника не могу да уђу у Устав.

Иако се јуче у Бутмиру само разговарало, премијер Републике Српске истиче да се провукло кључно питање - промена Устава. Напомињући да цела прича мора да се врати у парламент, не одбацује могућност минималних измена Устава.

"Црвена линија је то, изволите, поштујте чињеницу да постоји Република Српска. Наш став је веома јасан, нећете ништа урадити што додатно урушава надлежности и пуни субјективитет РС, као аутономије у БиХ. Ми нисмо довољни егзибиционисти да би урадили то да укинемо своју аутономију", рекао је Додик.

"Према томе, немојте нам причати о љубави, ми смо овде зато што морамо, а не зато што желимо. Ми смо у БиХ, зато што је то наметнуо реалан историјски оквир", истакао је премијер РС.

"Ми желимо да сачувамо оно што је наше, без икаквих смо страхова да кажемо оно што хоћемо. Ја немам амбицију да будем добар момак за било кога, ја нисам плаћен да заступам интересе било кога, осим људи у РС", рекао је Додик.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво