Месић: За владу оцена добар

Председник Хрватске Стјепан Месић оценио је рад премијерке Јадранке Косор добрим јер је задовољан њеним радом на подручју спољне политике.

Председник Хрватске Стјепан Месић оценио је као "добар" рад владе у првих сто дана, наводећи да је премијерка Јадранка Косор идентификовала проблеме у унутрашњој политици и показала вољу да их реши.

Месић је након сусрета с грађанима у својој канцеларији на Пантовчаку изјавио да је премијерка направила велики успех и у спољној политици с обзиром на то да је отворен простор за наставак преговора са Европском унијом.

"Проблеми су добрим делом идентификовани и влада даје до знања да ће се с њима озбиљно ухватити у коштац", додао је Месић.

Поздравио је владину одлуку да хитно упути у саборску процедуру измене закона о браниоцима, које предвиђају да се више неће моћи стећи статус хрватског браниоца с обзиром да је од рата прошло 13 година, а поострени су и услови за стицање бранитељске пензије.

Додао је да је то требало и раније учинити јер је "инфлација бранилаца била уочљива свима".

На питање да ли су могући ванредни парламентарни избори, Месић је одговорио да није чудно ако се иде на ванредне изборе, али да је питање које се решење нуди.

Месић је подржао нови Предлог закона о правима хрватских бораца и поновио да би требало објавити Регистар бораца.

"Нисам сигуран да ће комисије које ће пратити борбу против корупције бити успешне, јер је старо правило - када желиш да се нешто не спроведе, онда се формира комисија", рекао је Месић.

Он није желео да коментарише протесте пред Амбасадом Швајцарске и поновио да се не слаже са слањем протестне ноте овој земљи због забране певачу Марку Перковићу Томпсонун да наступа.

Месић је рекао да је био изненађен вешћу да је добитник Нобелове награде за мир амерички председник Барак Обама.


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво